Vappuna%20v%C3%A4rit%20iloiset.jpg

Ennen vanhaan vuonna 2019 Vappu Lahden torilla

 

Seitsemän kertaa onnehen

HARRASTA%20HYV%C3%84%C3%84%20LOPPU.jpg

1. Tänään on miltei viimeinen kerta osallistua Harrasta Hyvää -huhtikuun hauskaan omatestiin. Sain nuo viisi rastia helposti ja vielä pari lisää, kun lehdistötiedote antoi koko Harrasta Hyvää -kuukauden päiväkohtaiset toimintavirikkeet. Viimeisen päivänkin tehtävän jo tein ja postitin kortin ohjeiden mukaan arvontaa varten.

Senioritanssin%20p%C3%A4iv%C3%A41.jpg

Alla vielä kertaus Harrasta Hyvää -kuukaudesta:

http://www.phvapaaehtoistoiminta.fi/harrasta-hyvaa-huhtikuussa-arvonnan-saannot/

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2021/04/nyt-alkaa-harrasta-hyvaa-1

 

 

Tippaleivät

Tippaleiv%C3%A4t.jpg

2. TIPPALEIVÄT (Keittotaito, ohje vuodelta 1962, WSOY)

3 munaa, 75 g sokeria, 2½ dl paksua kermaa, 200 g hienoja vehnäjauhoja

K e i t t ä m i s e  e n: rasvaa      P ä ä l l e: sokeria

Munia ja sokeria vatkataan yhdessä puolisen tuntia. Jauhot ja kerma lisätään hyvin sekoittaen. Vähän taikinaa kaadetaan pienireikäiseen suppiloon, jota liikutetaan rasvapadan yläpuolella siten, että taikina valuu lankamaisena pyöreäksi, harvaksi ristikoksi. Kun leivos on alta vaalean ruskea, se käännetään reikäkauhalla ja ruskeutetaan toiselta puolelta. Sitten se nostetaan imupaperille valumaan. Ennen tarjoamista sirotellaan sokeria päälle.

 

 

Vappukonsertit

 

TEATTERI VANHA JUKO

3. Muistathan Teatteri Vanha Jukon striimatun tämän vuoden 2021 Vappukonsertin.

Maria Nissi ja Minja Koski

Vappukonsertin estradilla on Teatteri Vanha Jukon kvartetti eli Minja Koski, Maria Nissi, Joel Mäkinen ja Mikael Saari. Soitosta vastaa totutusti Juko Band eli Atte Härkönen, Jarkko Saarinen, Jaska Teuri ja Viljami Viippola. Konsertin taiteellisesta toteutuksesta vastaa Minja Koski. Kuvauksesta ja editoinnista vastaa Jani Mahkonen, ääni- ja valotekniikasta puolestaan Janne Louhelainen ja Antti Haiko.

Konsertti on katsottavissa lauantaina vapunpäivänä 1.5.21 klo 15 Teatteri Vanha Jukon Youtube-kanavalla ja se säilyy tallenteena toukokuun loppuun asti. Konsertin kesto on noin 40 min.
Konserttiin ei myydä lippuja ja se on vapaasti katsottavissa.

https://www.youtube.com/channel/UCXz3PCVmcf8DyVCzDhL5YNQ

 

 

SINFONIA LAHTI

Vappumatinea.jpg

NUOTINKÄÄNTÄJÄN SKETSI

4. Tervetuloa mukaan hulvattomaan Wappugaalakonserttiimme! Vappuviikolla orkesteri tallentaa perinteisen vappumatineansa, joka lähetetään vapunpäivänä, lauantaina 1.5.2021 klo 13 veloituksetta orkesterin SL ClassicLive ja  Youtube-kanavalla.

Nuoren kapellimestarilupaus Tarmo Peltokosken johtamaa konserttia tähdittävät näyttelijä Martti Suosalo ja pianisti Iiro Rantala. Luvassa on keväistä ilottelua huipputaiteilijoiden seurassa, mm. Ludwig van Beethovenin kaikki hitit on puristettuna timantinkovaksi pianorapsodiaksi, nimeltään Best of Beethoven. Arvo Savela (Suosalo) pakottaa itsestään vappupuheen, vaikkei hänellä puhujanlahjoja olekaan. Lavalle saapuu myös oikea maailmantähti Vladimir Ashkipäivässä, joka aloitti vielä käynnissä olevan kiertueensa Minskistä v. 1972. Hän matkustaa oman nuotinkääntäjänsä kanssa. Ja jos onnistaa, pääsemme lopuksi nauttimaan kuuluisan encorelaulajan tulkinnasta.

Lis%C3%A4liite.jpg