tiistai, 1. kesäkuu 2021

Satu merien pelastamiseksi

Poika%20joka%20pelasti%20merimakkarat.3g

 

Superteatteri on tehnyt hurmaavan hyppäyksen sadun maailmaan ja samalla uudenlaiseen teatteri-ilmaisuun. Se on pienessä omassa teatteritilassaan valmistanut oikean elokuvamaisen sadun, jota on jännittävää, mielikuvitusrikasta, yllättävää ja opettavaistakin nauttia aidossa sadun hengessä ja levollisen uudentuoksuisessa tarinoinnissa.

Poika%20joka%20pelasti%20merimakkarat.2.

Tarinaa kuljettaa poika, joka sukelluslasien kanssa pääsee meren salaisuuksia meille valottamaan, näkee meren maailman kuusisataamiljoonia vuosia vanhaa elämää meduusojen valtakunnassa, morjenstaa Hemmo Ahvenen, ihmettelee rapujen hurjan hauskaa ja kekseliästä akrobaattista tanssia ja niin monia merenalaisen maailman ihmeitä ja viimein onnistuu raottamaan kanssamme ennen avaamatonta meren omaa aarrearkkua.

Kertomuksen ohessa meren pinnan alla saasteet saavat pelottavat mittasuhteet muoveineen, meren merimakkaroiden ja koko eliöstön tukehtuessa saasteröykkiöihin, jotka ihmisten ajattelematon jatkuva meren käyttäminen kaatopaikkana on peruuttamattomasti saanut aikaan.

Siinä vain pieni luettelo tarinan opetuksista, joita hyvä satu aina tarinassaan meille antaa. Kuin kontrastiksi saastesanomalle kertoja tarinoi levollisesti merensyvyyksien äärimmäisen hienoissa, unenomaisissa visioissa. Jotakin ainutlatuisen uskomattoman kaunista, todella ennennäkemättömän omalaatuista ympäristöä ja tunnelmaa elokuva on tavoittanut.

 

Aatu Poralin puhdas, ilmeikäs ääni on kertakaikkisen nautittavaa kuultavaa. Tero Poralin musiikillisia vinjettejä tarinan äänikulisseina kellopelien kuulaista sointumaailmoista tai rytmikoneiden päristyksistä aina pelottavan sibeliaanisiin saastemyrskyforteihin ja pikkunyansseihin saakka riittää loppumattomiin.

Kelpo satu, uskalias elokuvallinen kokeilu on luonut uudenlaista lahtelaistaidetta, tuonut teatteriin visuaalista raikasta ulottuvuutta.

Poika%20joka%20pelasti%20merimakkarat.jp

Perheteatteri Poralin aluevaltaus, tarinan ja visualisoinnin kaunis kuvakerronta kera sirkustaiteilijoiden loistavan liikekielen on lahtelaiskesän hieno thalian ensikukka.

 

Satu pojasta joka päätti pelastaa meren

Käsikirjoitus, ohjaus ja musiikki: Tero Porali
Kertoja: Aatu Porali
Esiintyjät: Salla Santanen ja Mika Seppälä
Lavastus, puvustus ja alkuperäisidea sekä kuvat: Emilia Porali

 

Esitysarvion kuvakaappaukset toimituksen.

Esityksen löydät täältä:

https://www.youtube.com/watch?v=A9gXvNt8EmA

 

Lis%C3%A4liite.jpg

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...
  • Kommentoi

    Kommentointi avautuu jokaisen artikkelin alla olevasta puhekuplakuviosta.
    Toivon runsaasti kommentteja vuodatuksiini. Kirjoittajan on liitettävä kommenttiin toimiva sähköpostiosoitteensa mahdollista yhteydenottoa varten (sähköpostiosoitetta ei julkaista). Näin taataan sananvapauslain 4. pykälän vastuukysymykset kommentin sisällöstä sekä kirjoittajan lähdesuoja.

    Toimituksen sähköposti: lahenuutisia[at]luukku.com