lauantai, 28. elokuu 2021

Maailmanmusikaalin suomalainen kantaesitys

Musikaali%20Lahti%202021.jpg

Lahden kaupunginteatterin uusi musikaali, suomalainen kantaesitys on jo valmis roolitöiltään, musiikkinumeroiltaan, sisällöltään ja näyttämökuviltaan ensi-iltaansa. Se on yhtä aikaa toiminnaltaan arkinen ja tarinan henkilöitten mukana äärimmäisen herkän tunnelmallinen teos. Alkuaan filmikäsikirjoitukseksi tehty käsikirjoitus on harvinainen luomus – kokonaan naisten tekemä komedia sävellyksiään myöten.

Ensi viikolla se saa jo toistamiseen parrasvalonsa broadwaylla samoihin aikoihin, kun keskiviikkona 1.9.21 klo 19.00 Lahden Kaupunginteatteri paljastaa kansainväliset kykynsä ja taiteelliset ambitionsa, voimansa ja vahvuutensa toteuttamalla suurenluokan musikaalin orkestereineen Juhani-näyttämönsä teatterillisena suomalaisena kantaesityksenä.

Yli kahdenkymmenen henkilön rooliluettelo, runsas vierailevien taiteilijoiden määrä ja lauluvoima vie meidät tarinaan nykyajan amerikkalaisen pikkukaupungin lounasravintolan arjesta, sen työntekijöiden elämästä, rakastumisista ja pettymyksistä. Teos on sisällöltäänkin siis jo poikkeuksellisen mielenkiintoinen, ihmissuhteita, realismia ja romantiikkaa täynnä sykkivä musikaali.

Tarjoilija%20musikaali%206ab.jpg

Mikael Saari ja Anni Kajos

 Musikaali kertoo kolmesta eri-ikäiseen sukupolveen kuuluvasta naisesta, jotka työskentelevät tarjoilijoina lounasravintolassa, elävät päivästä toiseen sitä tavanomaista työn arkea ja haaveilevat arjen yläpuolella olevasta, harmaata paremmasta tulevaisuudesta. Hyvät työkaverit Dawn (Miila Virtanen), Jenna (Anni Kajos) ja Becky (Ushma Karnani) yhdessä pohtivat todellista rakkautta, intohimoa ja parisuhteiden haasteita. Musikaalin päärooli kertoo tarinan Jennan elämänkuvioista: yksityiselämä on jumissa ja hän laittaa kaiken intohimonsa leipomiseen, joka suo hänelle myös paon todellisuudesta ja sitten elämä yllättäen tuo eteen hurmaavan tohtori Pomatterin (Mikael Saari). Olisiko resepti onneen vihdoin kirjoitettu? Teos on sopivan makea ja suolaisen makuinen teatterileipomus.

Jotenkin tuntui nyt niin aidon positiiviselta lehdistön tiedotustilaisuudessa tyhjässä katsomossa, innostuneiden teatteritaiteilijoiden maalaillessa teatterilavalta omaa suhdettaan esitettävään teokseen sekä tulkitessa pienellä musikaalin alun joukkokohtauksella ja subrettiparin kauniilla duetolla näyttämölle tulevan syksyn teatteriuutuuden viehättävyyttä. Musikaalia, paremman elämän unelmointia ja rakkautta tarvitaan nyt jos koskaan.

 

Sara Bareilles – Jessie Nelson

Waitress - Unelmien resepti

Suomennos Mikko Koivusalo

Ohjaus Ilkka Laasonen
Musiikin sovitus ja johto Antti Vauramo
Lavastus Pekka Korpiniitty
Pukusuunnittelu Laura Dammert
Koreografia Sari Louko
Valosuunnittelu Harri Peltonen
Äänisuunnittelu Tommi Raitala
 

Rooleissa

Tomi Enbuska, Laura Huhtamaa, Mikko Jurkka, Anni Kajos (vier.), Ushma Karnani (vier.), Tuomas Korkia-Aho (vier.), Mikko Pörhölä, Mikael Saari (vier.) ja Miila Virtanen  ENSEMBLE:  Miika Alatupa, Anton Avela, Eino Kaisanlahti, Emilia Keskivinkka, Olga Lepistö, Eleonoora Martikainen, Väinö Riihimäki, Milla Sukki, Essi Särkijärvi LAPSIROOLISSA Adessa Kirén / Hertta Rantanen

Tarkemmat tiedot lahtelaisesta uutuusmusikaalista::

https://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/tuotannot/waitress-unelmien-resepti-2/

 

Lis%C3%A4liite.jpg

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...
  • Kommentoi

    Kommentointi avautuu jokaisen artikkelin alla olevasta puhekuplakuviosta.
    Toivon runsaasti kommentteja vuodatuksiini. Kirjoittajan on liitettävä kommenttiin toimiva sähköpostiosoitteensa mahdollista yhteydenottoa varten (sähköpostiosoitetta ei julkaista). Näin taataan sananvapauslain 4. pykälän vastuukysymykset kommentin sisällöstä sekä kirjoittajan lähdesuoja.

    Toimituksen sähköposti: lahenuutisia[at]luukku.com