Miksi%20ihmisell%C3%A4%20ei%20ole%20h%C3

Kuva Antti Sepponen

 

Juha Hurme vierailee tänään Teatteri Vanha Jukossa kirjoittamassaan ja ohjaamassaan Iltamat-esityksessä Miksi ihmisellä ei ole häntää?

Lahdessa Hurme on ohjannut useana vuonna Lahden kansanopiston teatterille. Hänen teatteripedagogiikkansa idea on ollut vierailla viikko ja tuottaa valmis esitys viikon päätökseksi. Esitykset ovat olleet uljaita, ainutlaatuisia ja usein elämänsuolaisia, hauskoja jonkin kirjallisen teoksen, taiteilijaelämäkerran tai suoraan Hurmeen loihtiman tekstin ja suomalaisuus-aiheen pohjalta syntyneitä näyttämöllisiä teatteritapauksia.

 

Juha%20Hurme%20b.jpg

”Teatteria tarvitaan, koska se on suurta yhteisöllistä viihdettä. Mikä voisikaan olla nautinnollisempaa kuin kokea yhdessä suuren loppuunmyydyn katsomon kanssa täysin epäonnistunut ammattilaisten esitys ja puhjeta yleisön kanssa nauramaan sille vatsan täydeltä. Tuo juuri - arvostelu ja vahingonilo - on suurta perinteistä ja osallistuvaa suomalaista viihdenautintoa huipussaan”, sanoi  Juha Hurme Tampereen teatterikesän avajaispuheenvuorossaan 2019.

Iltamayleisöksi nauramaan ja arvostelemaan menemme mekin tänään ensi-iltaan klo 19.00.

 

Mustavalk.kulttuuriristiukko.jpg

 

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2021/09/miksi-ihmisella-ei-ole-hantaa-ensi-illassa-8-9

 

Lis%C3%A4liite.jpg