Asunottomien%20y%C3%B6%202017%20z.jpg

Tänään vietettiin Lahdessa vuoden (korona)tauon jälkeen jälleen asunnottomien yötä, nyt 20. kertaa. Tämä YK:n julistama maailmanlaajuinen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen vuosittainen päivä 17.10. järjestettiin tällä kertaa laatuisissa tiloissa - Wanhan Walimon lämpimissä puitteissa. Kaikkiaan illassa vieraili 350 asiasta kiinnostunutta - osa asianosaisiakin. Illan kahviantimet, makkaratarjoilut ja lahjoituskeräyksellä täytetyn Ruokakassin jako sekä paljon ehjiä, lämpimiä puhtaita vaatteita sovitettavaksi ja mukaan otettavaksi olivat monituntisen tapahtuman perinteistä antia. Useat vapaaehtoiset ja järjestöt sekä seurakunnat osallistuivat tilaisuuden järjestelyihin.

Reino Suomilammi.png

Tapahtuman pääjärjestelyn hoiti Lahden Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, jonka toimihenkilö Jukka Suomilammi kertoi Lahden virallisen asunnottomien lukumäärän olevan 97 - tosiasiassa luku on tietenkin suurempi ja vaihtelee ARA:n tilastojen heitellessä kuukausittain - miesten osuus asunnottomista on 75 %. Asunnottomat ovat yhä nuorempia, monet jo pitkäaikaisasunnottomia. Vuoden 2019 tilastoissa maassamme oli tuhat asunnotonta.

Eduskunnasta tervehdyksen tilaisuuteen toi kansanedustaja, asikkalalainen Hilkka Kemppi. Tilaisuuden juonsi Tapani Ripatti ja ohjelmassa oli kaupunginvaltuutettu Pasi Tuomailan puheenvuoro yksinäisyydestä ja päihteistä. Hänet myös palkittiin sosiaalisesta työstään lämpimällä Vuoden teko -kynttilällä.

Loppuillasta keskusteltiin ja katsottiin lopuksi elokuva - illan päättyessä klo 22.00.

 

Lis%C3%A4liite.jpg