Teatterikauden%202019%20avajaisia.jpg

Lahden kaupunginteatterin kuluvan syksyn kolme ensi-iltaa on nyt nähty. Ne kaikki ovat lajissaan teatteriemme unohtumattoman elävää, mielikuvituksellisen vahvaa, sisällöltään puhuttelevan vaikuttavaa teatteriantia. Palaan niiden yhteisvaikutukseen ja teatterin merkitykseen katsojan kannalta näinä aikoina.

Sen sijaan konkretiaa, jota kunnallinen teatteri ja me voimme terveytemme hyväksi tehdä, ei aikaisemmin ole seuraavassa muodossa kuultu saati tehty.

Rokotuskattavuuden toivotaan vielä nousevan, jotta se pitäisi epidemian hallinnassa
Rokotehaaste-kampanja saakin jatkoa loppuvuoteen asti uudella tavoitteella.  

 

Keskiviikkona 27.10. 21 Lahden kaupunginteatteri lahjoittaa Trion walk-in-rokotuspisteellä klo 15-19 ensimmäisen tai toisen koronavirusrokotuksen ottajille yhteensä 200 Ystävänlippua. Liput oikeuttavat alennettuihin hintoihin teatterinäytöksistä. Ystävänlipulla puhenäytelmää pääsee seuraamaan 10 eurolla ja musikaalia 15 eurolla. 

 

On yhteinen etu, että rokotekattavuus saadaan pikaisesti mahdollisimman korkealle. Meille on tärkeää, että teatterissakäynti koetaan turvalliseksi. Rokotukset ovat myös paras tapa varmistaa teatterin toiminnan jatkuminen ilman keskeytyksiä,” sanoo Lahden kaupunginteatterin johtaja Ilkka Laasonen

 

Kuvahaun tulos: kansallisteatteri"

Kulttuurihanojen avautuessa Suomessa vielä varovaisin ottein myös Lahen uutisia uskaltautuu niitä taas kokeilemaan ja niistä lukijoille kertomaan - nyt pitkästä aikaa pääkaupungin kulttuuriin sukeltaen.

 

Pintaremontti%20Kansallisteatteri.jpg

Pintaremontti-näytelmästä keskustellivat yleisötilaisuudessa tänään klo 17.45-18.30 valosuunnittelija Kalle Ropponen, ohjaaja Irene Aho ja keskustelun johdattelija Nina Jääskeläinen.

Kansallisteatterin uusin teos, kantaesitys Pintaremontti saa ensi-iltansa nyt keskiviikkona 27.10.21 Suurella näyttämöllä.

Pintaremontti on Miika Nousiaisen samannimiseen bestseller-romaaniin (Otava, 2020) perustuva komedia. Esitys vie pintaa syvemmälle keski-ikäisten kaupunkilaisten elämään ja tunteelliseen neuvottomuuteen; heitä riivaavaan rakkauden ja perheen kaipuuseen sekä tarpeeseen saada hoivata ja tulla hoivatuksi. Se kuvaa kutkuttavan tunnistettavasti aikamme kiiltokuvatodellisuutta, jonka kiehtova mutta valheellinen pinnallisuus ja ylimitoitetut odotukset saavat ihmiset kurottelemaan kohti täydellisyyttä ja ylikin. Miksi ruoho aina näyttää vihreämmältä aidan toisella puolella? Vai voisiko jopa olla niin, ettei elämässä kaikki mene niin kuin hyvinvointiblogissa kerrotaan? Miksei aikuisille ole neuvolaa?

Ohjaus Irene Aho  Lavastus Katri Rentto  Musiikki Timo Hietala  Koreografia Ninu Lindfors  Valot Kalle Ropponen

Rooleissa: Linda Ilves, Katja Küttner, Markku Maalismaa, Pyry Nikkilä, Ilja Peltonen, Heikki Pitkänen, Annika Poijärvi, Juha Varis, Maruska Verona, Tiina Weckström

 

Palaamme esityksen arviointiin.

https://kansallisteatteri.fi/tapahtumakanava/

Lis%C3%A4liite.jpg