Parakit%201.jpg

 

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain aina 20. marraskuuta. Lapsen oikeuksien viikko on Lapsen oikeuksien päivän yhteydessä vietettävä teemaviikko, jonka tavoitteena on lisätä Lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta ja lapsen oikeuksien toteutumista. Viikkoa vietetään tänä vuonna 15.-21.11. ja vuoden teema on lapsen oikeus hyvään kohteluun.

Lsasten%20oikeuksien%20viikko.jpg

Lahden kaupunki toteuttaa Lasten hyvää kohtelua pitämällä kohta jo viisitoista vuotta tilapäisiä parakkikouluja ympäri kaupungin, useille ikäryhmille jopa koko lapsen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ajan, monissa väistötiloissa ja vuokrafirmojen parakeissa. Kaupungin lasten päiväkotipaikoista yhä vain suurempi osa sijoitetaan alkavan vuoden aikana entistä kauemmas kodeista tilapäisrakennuksiin ja kyseenalaisiin monitoimitiloihin. Samoin koululain mukaiset useat lähikoulurakennukset ovat joko tyhjillään, odottamassa remonttia, myyntiä tai purkamista mahdolliseen uuteen käyttöön. Tällaisesta lapsen oikeudesta hyvään kohteluun vastaavat kaksi koulutiloista vastuussa olevaa kaupunkimme virkamiestä: Lahden Tilakeskuksen toimitilajohtaja Jouni Arola ja kaupungin opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen.

 

Suomen lippu.jpg

Lapsen oikeuksien päivä on myös virallinen liputuspäivä. Sen todelliseksi vetoavaksi lapsen oikeuksien päiväksi kohotti kolmihenkisen perheen lyhyt vierailu kodissamme tänään - ylinnä neljäkuisen vauvan luottavainen katsekontakti ja koko maailman hyvyyden täyttämä lapsen ihana hymy.

 

Lis%C3%A4liite.jpg