Kirsikkapuisto2-normal.jpg

Enteellisesti juuri Lahden Kansanopiston Tsehovin Kirsikkapuistossa juna oli lähdössä kohti uutta maailmaa, muutosta ja uutta aikakautta lähes kymmenen vuotta sitten.

Monta kertaa elämässäni olen joutunut pohtimaan itseäni tukistaen, miten joillakin ihmisillä on tarvetta näkyä koko ajan maailmalle. Näyttelijäammatissa se on monelle lahjakkaallekin taiteilijalle oman psyyken ansa: teatterien näyttelijöiden palkka kun on melkoisen vaatimaton, niin kaikenlaiset mainoshoukutukset lööpeissä ja medioissa, juonnot kekkerisissä massatapahtumissa, tuovat lisää leipärahaa elämään. Muutamille heistä myös itse ammattinäkyvyys on noussut päähän, ammattilaisuus ainoaksi hokemisen arvoksi, jota pitää pönkittää, kun ei ole saanut tarpeellista näyttöä tai odottamaansa tunnustusta työstään.

Opetustyössä samainen roolitus on ollut monen opettajan siunaus selvitä menneinä vuosikymmeninä työstään lähes henkisesti terveenä. Kurinpitäjän rooli koulussa ennen oli opetuksen lain velvoittama keskeinen perusta. Nykyaikana se on lähes mahdotonta. Lasten ja nuorten oikeudenmukaisuuden sivutuote - vapaan mielipiteen käsite - on vahva. Kurinpitäjän uskottavuus lasten ja nuorten ohjaajana toteutuu vain rehellisyydellä.

 

Julkisuuden henkilöistä on muutaman lahtelaisuutta lähellä olevan henkilön narsistisen lööppipaistattelun tarve ollut jo pitkään - Pekka Timonen, Milla Bruneau, Jyrki Häkämies ja Tarmo Pipatti olkoon heistä sellaisiksi tässä  pakinallisessa vuodatuksessa nimetyt.

 

Yksi jo liian usein julkisuuteen törmäilevä on näkyvyydessään ylivoimainen - kaupunginjohtajamme Pekka Timonen, jonka asema sinänsä oikeuttaa julkisuuteen. Hänen asiantuntemattomuutensa kilpistyy huippuun kouluverkkopäätöksessä, julkimo-säätiö- pinnallisuudessa, täysin hahmottomassa rakennusyhtiöiden määräämäksi temmellyskentäksi ryöstäytyneessä kaupungin kaavoituksessa (Rantakartano), Ahtialantien bunkkerityhmyydessä ja greenkaupunki-asiantuntijakiinnitysvirheissä (Milla Bruneau) sekä Liisu-liikennesuunnitelman ja Iitin moottorirata-tuhlauksen kaltaisissa kaupunkimme imagoa tuhoavissa epäonnistumisissa.

nestystulos%2013.5.%20Lahden%20kaupungin

Milla Bruneau äänesti ja äänestytti 13.5.2019 § 53 kaupunginvaltuuston hyväksymään kaksi miljoonaa veroeuroamme Iitin kunnan budjettiin - Iittiin rakentuvaa moottorirataa varten (äänin 32-26). Ympäristöystävällisestä saati tarkasta ja oikeudenmukaisesta rahankäytöstä tässäkään äänestyksessä ei ollut kysymys.

Lahden luonnonmaiseman ainutlaatuisuus, kaupungin järvinen vetovoima ja ennen kaikkea asukkaitten mielipiteet ovat Timoselle täysin vieraita käsitteitä.

Hänen taktiikkansa on joka vuosi lokakuussa julistaa Lahdelle alijäämäinen budjetti niin, että vähän aikaa kaupunkilaisten korvia kuumottaa. Jekku on oivallinen ansa meille veronmaksajille ja valitsemillemme päättäjille - siihen valkeaan valheeseen tarttuvat kaupungin luottamuspäättäjät puolustamaan verissäpäin edustamaansa kaupungin palvelualuetta. Näin kaupunginjohtaja saakin sitten muka neuvotteluin karsimistoiveitaan supistaessaan juuri sopivan miljoonamäärän karsittavaa marraskuun todelliseen budjettiinsa.

Pekka%20Timonen.jpg

Pekka Timonen 1.9.2018 sekä

alla linkissä paikallistelevisossa 15.9.2020

 https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2020/09/kaupunginjohtaja-tulevaisuususkostamme-heppoisin-perustein

Outo taipumus Timosen julkisuushakuisuudessa on vienyt hänet mierontielle pitäen koko Suomea ja Eurooppaa alueenaan. Hän ei aina tajua, edustaako hän toimissaan Lahden veronmaksajien kustantamaa kaupunginjohtajuutta vai tv-ruutuihin paljon kaupunginjohtajaa useammin säntäävää Tapahtumateollisuus r.y:n puheenjohtajuutta.

Hän ei tällä kohden ymmärrä, että se tapahtumateollisuus, jota hänen meidän asukkaiden verovaroilla pitäisi edustaa ja hoitaa hyvin, on Lahden kaupungin kaikkinaiset palvelut ja hyvinvointi - sitä jokaisen päivän tärkeintä tapahtumista meille asukkaille tapahtuu tässäkin veronmaksujen loukossa koko ajan elämämme jatkumiseksi, elämisemme mahdollistamiseksi. Tänäänkin.

Koloo1.jpg

Timosen julkisuushakuisuuden huipppu on hänen vuonna 2020 itse nimittämänsä Kestävä Lahti -säätiö.

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2020/04/kestava-lahti-saatio-1

 

Timosen kaltaiset persoonat yrittävät kouluttaa uutta kaupunginvaltuustoa valtuustoseminaareissa karsimaan tärkeimpiä palveluita. Enää vuosiin ei ole tullut mieleen kutsua sinne työntekijöiden edustajia kertomaan linjoista, joissa asukkaiden kannanotot aidosti otetaan huomioon: jatkuvan byrokratian kasvattamisen - uusin turhin henkilöherroin ja leidein, heitä uusitermisin tittelein nimitellen - lopettaminen, hyvien palveluiden säilyttäminen ja kaupungin luonnon ainutlaatuisuuden nostaminen virkamiesten ja päättäjien ymmärrykseen, kaupunkimme kaikkien osien ja esikaupunkialueiden palveluiden takaaminen ilman jatkuvaa tukanvetoa väärinkohteluista.

 

Missä ovat työnteon epistolapuhujat ja ennustajat, todelliset asiantuntijat virittämään tuloksellisia puheita, ideoita ja toimia kaupunkimme työllisyydestä ja erikoisesti työttömyydestä, joka kaupungissamme kyntää koko maan syvimmässä urassa. Noita vetreitä asiantuntijoita ei näy edes missään polkupyörille ja skuuteille tarkoitetuissa punamaalatuissa stradoissa vauhdikkaasti viilettelevän.

Sitä vastoin Jyrki Häkämiehen sai näinä päivinä nähdä Lahden kaupungin tulo- ja menoarvion rakentajana, pääpuheenvuorona saarnaamassa pilvilinnoja työnantajasta ja yrityksistä.

Miksi kutsuttaisiinkaan budjettia laadittaessa apuun työllisyyttä varten kaupunkiseudullemme perustettua Ladecia. Sen jatkuvasti paisuva henkilökunta  ei ole saanut työllisyydessä mitään aikaan!  Ladecilta puuttuu työtä hakevien, tänne seudulle asukkaiksi asettuneiden ja kansalaisvelvollisuudekseen veroja maksavien lahtelaisten luottamus.

 

 

Kiinalaisten%20vesitehdas.jpg

Näinä päivinä Lahden kaupunkia johtaja-aikanaan pari vuotta pyörremyrskyn lailla byrokratiaa tiimittänyt entinen kaupunginjohtajamme  Tarmo Pipattikin on vielä muutaman kuukausitovin vaiti omistaessaan pullottamoyhtiötä, jonka tarkoitus on kuskata lahtelaista Salpausselän harjun uumenien pohjavettä Kiinaan miljoona litraa päivässä. Jo nyt sille tuotteena on keksitty maailman ylhäisintä glooriaa, muuttamalla vienti kohdistuvaksi Kiinan sijasta Dubaihin - tuonne koko maailman vapaa-ajanvieton mekkaan. Mutta odotapas vielä hetki, kun rekkaralli alkaa, niin jo Pipattikin herää julkisuuteen rintaa rehentelemään. Alueen työllisyydellä mitaten lahtelaisten maailman puhtain vientituote lahtelainen pohjavesi, robottien ja kilpailutettujen kuljetusyhtiöiden tuomana työllisyytenä on varsin mitätön. Pohjavetemme kauppiailta ei vaadita kuten ei kaivoslaeiltakaan minkäänlaista vastuuta ja moraalia, rahanahneus riittää. Pohjavesikauppias, narsisti Pipatti oli tosin jo työnantajaleiriin siirtyessään noteerannut Lahden mitättömäksi omassa nousuhississään. Uskottavuutta hän ja hänen yhteistä luontoamme hyväksikäyttävä liikeyrityksensä ei lahtelaisille edusta.

 

Politiikka-Suomi%20%20b.jpg

Parhaillaan TV-ohjelmissamme suuret valtiokoneistomme poliitikot kertovat omista harha-askeleistaan uransa varrella. Pienilläkin julkisuustempuilla voidaan täysi luottamus menettää. Sen voi myös palauttaa myöntämällä virheensä julkisesti. Myös Pekka Timonen voisi palauttaa luottamuksensa myöntämällä tekemänsä virheet ja pinnallisen johtajuutensa palvelemiseksemme korjaten.

 

Kuntapoliittisesti juridisesta, jatkuvasti itsemääräämisoikeudestaan kerskailevasta Lahti-kaupungista on tullut asukkailleen pelkkä rooliluomus, jolta puuttuu luottamus ja taito johtaa 120.000 kansalaista.

Harjukadun%20palatsi%202021.jpg

Harjukadun palatsi, kaupungin keskeinen hallintorakennus eli Eliel Saarisen piirtämä upea nähtävyys, Lahden kaupungintalo saa parhaillaan  tarpeellisen ulkokuorensa ehostamisen lisäksi myös kyseenalaisen sisärakenteeen uudistuksensa muutamalla kymmenellä miljoonalla kaupunkilaisten veroeuroja. Näin Lahden johtaminen tulee kerralla kuntoon.

 

Lis%C3%A4liite.jpg