Tarastin%20kilpailu.jpg

 

 

Nastolan taideyhdistyksen ylläpitämä Taidekeskus Taarasti Lahden Nastolassa on vuosien saatossa profiloitunut monen tyyppisen taiteen foorumina ja tukijana. Musiikki- ja teatteriesitykset taidehallissa sekä katetulla ulkoareenalla ovat olleet yleisön suosikkeja monien vuosien ajan. Samaten kuvataidenäyttelyt ovat olleet pidettyjä ja antaneet usealle alueen taiteilijalle mahdollisuuden profiloitua ja myydä tuotantoaan. Mukana yhteis- ja yksityisnäyttelyissä on ollut myös moni tunnettu valtakunnallinen taiteentekijä.

Taiteenkin kohdalla on tulevaisuus nuorissa - opiskelevissa ja jo taiteilijan uralle valmistuneissa tekijöissä. Siksi Taarastin hallitus on päättänyt omalta osaltaan tukea ja edistää nuorta nousevaa taidesukupolvea. Kautta aikojen kuvataiteilijoiden joukossa on ollut, paitsi taideoppilaitosten antaman virallisen opin saaneita, myös enemmän tai vähemmän ”itseoppineita”, eri tavoin (itseopiskelu, kurssit, yksityisopetus) taitonsa hankkineita. Tässä kilpailussa emme katsele oppimeriittejä, vaan ainoina kriteereinä pidämme teosten taiteellista tasoa ja omintakeisuutta.

Teosten ennakkokarsinnan ja arvion voittajista on tehnyt Helsingin Tuomarinkylän Alfa-Art -taidekoulun opettaja ja taidekartanon galleristi, kuvataiteilija-taideterapeutti Maarit Björkman-Väliahdet. Tulokset selviävät näyttelyn päätöspäivänä 27.11.-21 klo 17-19 pidettävässä lopettajaistilaisuudessa. Ensimmäinen palkinto on kunniakirja, 500 euron stipendi sekä oikeus pitää maksutta yksityisnäyttely Taarastin suuressa galleriatilassa vuoden 2022 aikana. Toisen palkinnon voittaja saa kunniakirjan, 200 euron stipendin sekä oikeuden Taarastin pienemmän galleriatilan (eteisalue ja kahvio) käyttöön yksityisnäyttelyssä vuoden 2022 aikana.

Esillä Taarastissa on reilu 40 teosta 28 nuorelta taiteilijalta. Teokset muodostavat hienon kokonaisuuden: esillä on maalaustaidetta realismista abstraktiin – naivismista ekspressionismiin. Teoksensa esille saaneet ovat jo kaikki tavallaan voittajia. Tämä on tämän päivän ja tulevaisuuden värikäs ja antoisa spektaakkeli, avoin kaikille.

Tervetuloa taidenäyttelyyn Taarastiin!

 

Olli Korkala                                                                                                                                                                     

professori, näyttelykoordinaattori

 

 

WWW.TAIDEKESKUSTAARASTI.FI

LISÄTIEDOT: Taidekeskus Taarasti  Taarastintie 6 15560 NASTOLA     puh. +358 (0)45 1099 450     sähköposti: taarasti@phnet.fi

 

Lis%C3%A4liite.jpg