perjantai, 3. joulukuu 2021

Kansainvälistä vapaaehtoisten päivää vietetään tänään perjantaina 3.12.

Kansainvälistä vapaaehtoisten päivää vietetään tänään perjantaina 3.12. Päijät-Hämeessä toimiva vapaaehtoistoiminnan verkosto kokoaa yhteen vapaaehtoistoimijoita ja järjestää yhteisiä tapaamisia ja tilaisuuksia sekä koulutusta vapaaehtoistoimintaan liittyen. Alueelliseen verkostoon kuuluu kymmeniä toimijoita, yhteensä useita satoja vapaaehtoisia. Juhlaan on syytä: ilman vapaaehtoistoimintaa ja vapaaehtoisten aktiivisuutta yhteiskunnastamme puuttuisi monta tärkeää - monelle jopa elintärkeää - toimintaa ja palvelua.

 

 

Tutkimusten mukaan vapaaehtoistyötä tekevät elävät onnellisempina ja pidempään. Salaisuus on altruismissa, jossa pyyteetön toiminta menee oman edun tavoittelun edelle. Halutessamme toimia ensisijaisesti muiden kuin itsemme hyväksi, tapahtuu jotakin ihmeellistä: oma hyvinvointimme lisääntyy, elämämme merkityksellisyys kasvaa, saamme tukea yhteisöltä sekä uusia ystäviä.

 

Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan verkosto järjestää vapaaehtoisten päivän juhlan pe 3.12. klo 18. Juhlapäivän kunniaksi laulaja-lauluntekijä Mikael Saari on säveltänyt ja sanoittanut vapaaehtoistoimijoiden ajatusten pohjalta Hetken laulun. Toivo-niminen kappale saa ensiesityksensä perjantain juhlassa. Tilaisuudessa kuullaan myös muita juhlahetken lauluja Mikael Saaren ja Miikka Kallion esittämänä sekä Päijät-Hämeen Mielenterveysseuran Lahden Seudun Kriisikeskuksen, vapaaehtoisen Kriisipuhelin-päivystäjän Raisa Neuvosen puheenvuoro.

 

Etäyhteyksin koettava juhla on järjestetty kiitoksena kaikille vapaaehtoistoiminnassa mukana oleville. Konsertti on kaikkien katsottavissa Lahden Lähimmäispalvelu ry:n youtube-kanavalla 19.12. saakka. Tervetuloa mukaan juhlistamaan maakuntamme aktiivista vapaaehtoistoimintaa ja kiittämään kaikkia vapaaehtoistyötä tekeviä!

Tässä linkki suoraan juhlatilaisuuden ja konsertin lähetykseen 3.12.21 klo 18.00

 

Vapaaehtoistenpa%CC%88iva%CC%88%202021%2

 

Lis%C3%A4liite.jpg

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...
  • Kommentoi

    Kommentointi avautuu jokaisen artikkelin alla olevasta puhekuplakuviosta.
    Toivon runsaasti kommentteja vuodatuksiini. Kirjoittajan on liitettävä kommenttiin toimiva sähköpostiosoitteensa mahdollista yhteydenottoa varten (sähköpostiosoitetta ei julkaista). Näin taataan sananvapauslain 4. pykälän vastuukysymykset kommentin sisällöstä sekä kirjoittajan lähdesuoja.

    Toimituksen sähköposti: lahenuutisia[at]luukku.com