herra%20pumpuli%281%29.jpg

Olipa kerran pieni maailma, pienen pieni, jossa kaikki oli pilven pehmeää ja valkoista kuin pumpulista tehtyä. Tuo pieni maailma oli avoimessa puisessa rasiassa, joka oli valkoinen. Ja se rasia taas oli erään talon ikkunalaudalla, jotka nekin olivat valkoisia. Sekä talo että ikkunalaudat. Pilvenpehmeässä pumpulimaailmassa asui muuan herra, herra P…

 

Näin saduntuntuinen tarina alkaa - se on kaksikielinen: aikuiskielinen pieni tarina sitoo näyttämön sadullisia tapahtumia ja vauvakielinen esityksen ilmiasu on niin ihmeellisen visuaalinen ja liikekielinen, ihoa koskettelevan tuntoaistinen - sateen oikeat pikku pisaraiset kosketukset, auringon ja kuun loisteet, tuulen aidot tuulahdukset päiden yllä, värisiementen ihmeelliset istutukset ja sitten tuo lumoava, soliseva valkoisen pienen maailman oma helisevä livemusiikki.

 Mukana olevat aikuiset seuraavat kiinnostuneena juonta. Meitä vauvoja ja ihan vähän isompia konttaavia tai vain lattialla lojuvia ihmetyttää teatterin pehmeä, pumpulinvalkoinen maailma - ei tämmöistä ole koskaan vielä ollut, ihanat valot, kuutamot, väripallot, sateet, jotka ripsuttavat ihan oikeasti päällemme hentoja vesipisaroita ja sitten tulee itse suurin - keltainen aurinko, jonka alle me kaikki pääsemme, ihanaa musiikkia kuin vettä se on solinallaan…tai välillä ihan kuin tuikkivia tähtitaivaisia timantteja ihastelemaan…

Aikuiset saavat tietää, että tuo herra P on Herra Pumpuli, joka luki tarinoita valkoisesta satukirjastaan. Sadut olivat pörröisiä kuin puput, niin pehmeitä kuin sokerista tehty valkoinen hattara….

 

SUPERteatterin uutuus, vauvateatteri 4-18 -kuukauden ikäisille oli jo ennakkoesityksessä tietenkin kokemus vailla vertaa meille hieman vanhemmillekin. Näytelmällinen PUMPULI-esitys on rauhaisan lempeä, siinä silmiä, korvia ja tuntoaisteja ja ajatuksia hivelee musiikin, äänien ja valojen levollinen, toimiva maailma vauvatahtisesti.

Esityksen pituus on noin 20 minuuttia, katsomoon otetaan kerrallaan vain 10 vauva-aikuinen -paria. Näytelmän jälkeen vauvat (ja aikuisetkin) saavat vapaasti tutustua teatterin valojen ja värien ihmeellisiin maailmoihin, näytelmän pehmeisiin esineisiin, kosketella niitä ja Herra Pumpuliakin yhdessä aikuisten kanssa.

 

TYÖRYHMÄ: Emilia Porali, Anssi Hyvönen, Tero Porali - kaikki oikeasti omien vauvojensa elämään perehtyneitä vanhempia ja nyt myös lastenteatterin taiteilijoita.

 

Lisää SUPERteatterin esityksistä:

http://www.superteatteri.fi/ohjelmisto.html

http://www.superteatteri.fi/kalenteri.html

Lis%C3%A4liite.jpg