torstai, 12. toukokuu 2022

Mielipiteet vai kansanäänestys

Tutkimus.1.jpg

Yli 5300 lahtelaisnimeäkään ei mielipiteenä saanut pienen 120000 asukkaan Lahden kunnallispolitiikan kaiken tietävää kykyä muuttamaan epäonnistunutta Rantakartanon kaavapäätöstään vuonna 2008..

Mutta NATOon pääsee tänä 2022-vuonna koko 5,5-miljoonainen Suomen kansa paljon vähemmillä, 1300-2000 henkilön mielipiteillä.

 

Isänmaamme Suomi on mitattu jo moneen kertaan yhdeksi maailman onnellisimmaksi valtioksi. Mittarit on ainakin minulle tässä onnellisuusasiassa jääneet hämärän peittoon luotettavuudessaan.

Suomi on saanut peruskoulustaan eli oppivelvollisuusopetuksestaan maailman johtavimman maan ykkössijan jo moneen kertaan, tosin tuo maine meni jo kahdeksan vuotta sitten Kiinan ja monien Aasian valtioiden ohitettua Suomen rutkasti oppisaavutuksissaan ja Vironkin hätyyttäessä tuon rankinglistan kärkeä ennen meitä ja opetushallitustamme, joka nyt haluaa fiineillä sanalla yhtenäiskoulu - tuolla1950-luvun sysmäläisellä koulukäsitteellä. Tämän peruskoulutusmittauksen (Pisa) tunnen tarkoin luotettavaksi, sillä se tehdään jokaisessa mitatussa valtiossa samoin kasvatusasiantuntijoiden valvomin mittausperustein ja erittäin laajalla mitattavien otannalla.

Suomi on demokratiassa eli kansalaistensa tasavertaisessa kohtelussa nimetty myös maailman kärkeen, maapallon korruptioitumattomimpana valtiona. Täällä asuvat saavat kaikki elää tasavertaisesti, tasa-arvoista ja oikeudenmukaista omaa elämäänsä ja yhteiselämää.

 

Miten tuon demokratian, kansanvallan, yhdenvertaisuuden, tasa-arvon, korruptoitumattomuuden laita oikeasti on?

Me Suomen kansalaiset olemme pyrkineet ajattelemaan, että sekin on totta, sillä meillä on asiaan liittyvät vaalit, joissa meistä jokainen täysi-ikäinen saa oman mielipiteensä sanoa, valitsemalla ihmisiä hoitamaan asioitamme.

Aluevaalit.jpg

Katsotaanpa kuinka nuo kansanvallan toimimisen välineet eli vaalit on valtiokoneistossamme järjestetty ja kuinka monta edustajaa meistä jokainen saa valita ja kuinka pitkäksi ajaksi hyvinvointi- ja terveysalueellemme, kuntaamme, eduskuntalaitokseemme, presidentiksemme ja Europarlamenttiin.

 

Aluevaali              2022    lopputulos           69 henkilöä       toimiaika   3 vuotta

Eduskuntavaali   2023    lopputulos        200 henkilöä        toimiaika    4 vuotta*

Presidentinvaali  2024   lopputulos              1 henkilö         toimiaika    6 vuotta

Europarlamenttivaali   2024 lopputulos   14 henkilöä        toimiaika    5 vuotta

Aluevaali             2025    lopputulos            69 henkilöä       toimiaika    4 vuotta

Kuntavaali           2025    lopputulos            59 henkilöä       toimiaika    4 vuotta

*Lisäksi äänestysalueittain eduskuntaamme valittavien määrä on rajattu - lahtelaiset voivat äänestää sinne Hämeen äänestysalueelta vain 14 kansanedustajaa.

 

Näin me näennäisesti takaamme kansanvallan ja saamme joka vuosi osallistua vaaleihin, joissa valitsemme hyvin pienen määrän edustajiamme asioitamme hoitamaan ja meitä edustamaan. Euroopan valtioista Sveitsi ja Suomi (usein Ruotsikin) mainitaan vielä liittoutumattomina maina.

 

Entä kun on kysymyksessä saman Suomi-valtion koko 5550 066 ihmisen muodostama itsenäisesti ajatteleva Suomen kansa - ja sille liittoutumattomuuden ja puolueettomuuden vaihtoehtotarjoiluna länsimaiseen ajatteluun perustuva sotilaallinen puolustusliitto NATO? Mikä on NATOn tehtävä tässä levottomassa Euroopassa ja suurvaltojen johtamassa maapallossa. Mitkä valtiot ja mistä syistä ne ovat tuohon Natoon liittyneet? Miten tuo liittyminen tai liittymättömyys Suomessa järjestetään? Minkälaisin kaikkia kansalaisia koskevin demokraattisin vaalein päätös tehdään?

Natomaat.jpg

*NATO on poliittinen ja sotilaallinen liittoutuma, jossa on 30 eurooppalaista ja pohjoisamerikkalaista jäsenmaata.

 

Erilaiset mielipidetutkimukset, milloin Taloustutkimuksen, Suomen Gallupin, Helsingin Sanomien, MTV:n, Yleisradion tai muun ammattitutkimuslaitoksen järjestämänä luovat asioista julkisuuteen kansalaisten ajattelulle kovin usein tarkoitushakuisesti manipuloidun ajattelupohjan.

 

Puoluemittauksetb.jpg

Tutuimmat ovat puolueiden kannatustutkimukset, joita mitataan muutaman viikon välein.

Myös NATOon liityvissä tutkimuksissa 1500-2000 sattumaotannan suomalaista haastatellaan puhelimitse, twitterissä, facebookitse ja saadaan mielipidetutkimuksen lopputulos, jossa hehkutetaan vain  2-3 %:n virhemarginaalia - Suomi-valtion NATOon liittymiseksi tai liittymisen torjumiseksi. Kaikki viimeaikaiset mielipidetutkimukset on tehty NATOon liittymistä yhä laajemmin puolustaviksi.

On siis kovin pinnallista, populistista ja epädemokraattista ratkaista asia, joka koskee meitä kaikkia Suomen asukkaita, mielipidetutkimuksin, painostuksin sponsoroituina. Valtionjohto - presidentti, eduskunta ja valtioneuvosto - saa mielipidetutkimusten mukaisin painostuksin, painotuksin ja junttauksin valita, olemmeko me kaikki suomalaiset Naton jäseniä vai emme.

 

Kiire on markkinoitu asian nopean ratkaisemisen syyksi. Kiireen on aikaansaanut naapurivaltiomme Venäjän diktaattori, ilkeämielinen vanhoista vuosituhansia sitten eläneistä dynastioista nykyaikaan karannut tyrannihirmu, teurastaja Vladimir Putin. Vai onko? Pitäisikö vielä asiaa kysyä meiltä jokaiselta itseltä ja omaltatunnoltamme? Yksi tyranniko meitä kaikkia eurooppalaisia ja puolta maapalloa pompottaa ydinkärjillä, tykeillä, kansanmurhilla, kaasun ja öljyn hintakiskurina tilannetta ruokkien.

Kaukana ollaan jo todellisesta, vapaan kansalaisen oikeudesta ja demokratiasta Suomessa, kun koko kansaa ja eurooppalaisuutta, sotilaallista puolustusliittoa koskevia asioita käsitellään ja päätetään mielipidetutkimusten tuloksien perusteella, joissa noin 0,4 promillea suomalaisista napataan televisiokatsojista, netistä, puhelimesta, facebookista tai kadulta satunnaisella otannalla päättämään NATO -asia.

Nato-kysely%202.jpg  Natosyly%201.jpg

Toukokuun alussa                                                                 Pari päivää sitten

 

NATO-kannatus nousee viikossa kohisten näissä mielipidetutkimuksissa. Arvelen kannatuksen liittymisestä NATOon olevan tätä artikkelia tänään julkaistaessa jo yli 80 prosentin näissä mielipidetutkimuksissa.

Näinä päivinä Suomen luotetuimmat valtionhallinnon virkamiehet, vanha, kokenut, väsynyt ja hyvä presidentti Sauli Niinistö ja nuori, viisas, ahkera, aikaansaava ja väsymätön pääministeri Sanna Marin ovat luvanneet kertoa oman kantansa Natoon liittymisestä. Heillä on asiassa kuitenkin mielipidemittauksiakin suurempi valta - päätösvalta - esitellä asia Suomen eduskunnalle ja valtioneuvostolle päätettäväksi.

 

https://valtioneuvosto.fi/-//10616/tasavallan-presidentin-ja-paaministerin-yhteislausunto-suomen-nato-jasenyydesta

 

Kyn%C3%A4%20%C3%B6.jpg

Parahin lukijani, kerro oma kommenttisi suhtautumisestasi NATO- asiaan!

 

Lis%C3%A4liite.jpg

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...