Orvokit.jpg

Yksimielisellä ehdotuksella Lahden kaupungin opetus- ja kasvatusjohtajaksi kaupungin sivistyslautakunta esittää tämänpäiväisessä kokouksessaan 17 hakijan joukosta valittavaksi Virve Jämséniä. Jämsén hoitaa tällä hetkellä Akaan kunnan sivistysjohtajan viransijaisuutta, hän on virkavapaalla Riihimäen kaupungin opetuspäällikön tehtävästä, hän on toiminut myös erilaisissa vt.viroissa, rehtorina, hän on myös kouluttautunut erityisopettajaksi, hän on….ja niin edelleen. Kaikkia edellistä virkaa korkeampia koulualueen virkoja hän on kovin lyhyen ajan kokeillut ja hoitanut, hänellä on siis imua itsellään virkahissin korkeimpiin kerroksiin. Mikäpäs siinä.

Kaupunkimme perusopetuksen tärkein viranhoitaja, opetus- ja kasvatusjohtaja saa tänään uudet kasvot. Edellinen semmoinen lähti kohti Espoota - Tapiolan suurta koulua johtamaan, useampien hänen kanssaan yhteistyöhön joutuneiden lahtelaisten helpotuksesta huokaistessa. Tapiolan koulun monentasoiset oppilaat, toiveikkaat vanhemmat haastavat viisaammankin kasvattajan rehellisyyttä, yhteistyötaitoista rehtoria virkaan, jossa oman itsekkyyden siirtäminen taka-alalle on ehdoton edellytys. Lassi Kilponen, musiikin maisteri, valittiin Lahteen tiukan äänestyksen tuloksena. Ennestään tunsin hänen appensa ja anoppinsa - laatuopettajia molemmat. Uusi ehdokas, kasvatustieteen maisteri Virve Jämsén on onneksemme vielä tuntematon, tabula rasa.

Kilposesta Lahen uutisia on joutunut kirjoittamaan harvinaisen usein, vanhempien vanhempainkokouksissa pimahtaessa miehen loputtomaan sanatulvaan, oppilaiden ja opettajien pyynnöstä, tuhlailevista lisätoimien apulaiskiinnityksistä itselleen ja kaikkinaisesta väärinkohtelusta. Kovin monen opettajan koulumotivaation kehnoilla sympatia- ja voimakkailla antipatiakyvyillään pilannut, usein virkanimityskieroiluin ja erottamismenettelyin virkaansa hoitanut jää onneksemme kaupunkimme kouluhistoriaan. Kilponen yritti päteä väärin itseauktorisoivin keinoin, maine meni. Kilponen oli lopulta puhuva pää, jota alkumetrien jälkeen kukaan ei enää tosissaan kuunnellut. Hänelle ennustettiin nopeaa pakkolähtöä, nyt vasta kymmenen vuotta kestettyämme lähtö tuli.

 

Palaan lopuksi tämän jutun alkuriveihin. Hakija Jämsénin lyhyet, tilapäiset kiinnitykset eri kuntiin lyhyessä ajassa puhuvat omaa persoonallisen etsikkoajan kieltään - nykyelämässähän mahdollisimman monet eri työpaikat ja - nyt näemme - pyrkiminen itselle täysin vieraaseen Lahti-kaupunkiin on hakijalle eduksi.

Granqvist.jpg  Heikki%20Turunen.jpg

Yksimielinen valintaryhmän esitys taas vie todelliseen lahtelaiseen rehellisyysrulettiin. Valintaryhmään kuuluivat sivistysjohtaja Tiina Granqvist, jonka moraali ja oikeudentaju petti monta kertaa, pahimmin Tiirismaan lukion rehtorin omaa kouluaan puolustavan sananvapauden kieltämisessä, Osallisuuden ja tiedon vastuualuejohtaja, lukiojohtaja Heikki Turunen taas valehteli härskisti koko Tiirismaan lukion ja Kannaksen lukion vertailuasiassa.

Marju Markkanen.pngElisa Linetola.jpg

Vain yksi valtuutettu, sivistyslautakunnan puheenjohtaja Marju Markkanen tai hänen varajäsenensä, varapuheenjohtaja Elisa Lientola, edusti meitä kaupungin asukkaita tässä valintatyöryhmässä.

Lahden Sivistyslautakunnan kokous 24.5.2022 klo 16 - / Asia nro 52