Teatterikes%C3%A4%20avajaiset%2022%20Yle

Yli 500 hengen Tampereen Teatterikesän 2022 avajaisten moni-ikäinen keskellä arkipäivää Laikun lavalle rientänyt yleisö oli jälleen vilpitön todistus teatteritaiteen innostavuudesta.

Teatterikes%C3%A4%2022%20juontaja%20Piis

Tilaisuuden juonsi näyttelijä Elisa Piispanen ja avajaistervehdyksen festivaalikansalle toi vuonna 2018 perustetun KULTA ry:n eli kulttuurin ja taiteen edunvalvojayhdistyksen pääsihteeri Rosa Meriläinen.  

Teatterikes%C3%A4%2022%20Rosa%20Meril%C3

Teatterikesän taiteellisen johtoryhmän Hilkka-Liisa Iivanaisen & Tanjalotta Räikän puheenvuorossa kuvattiin Teatterikesän -22 ohjelman perusteita ja valitun pääohjelman esitysten sisältöjä.

Tanssiteatteri MD esitti Iglu-teoksensa ja Circus Ruska Festival toi Akropatit lavalle sirkusesityksenä MUIAT: painovoimaa uhmannut vahvaotteinen ja hurja kauniin eheäksi koreografioitu esitys herätti jatkuvat katsomon väliaplodit - asialla sirkustaiteilijat Kamilla Nisso, Iitu Kivimäki ja Anniina Peltovako.

Muijat.jpg

Ida Aalberg -säätiön varapuheenjohtaja Minna Tavast jakoi uudistetuin säännöin perustellut vuoden näyttelijäpalkinnot nyt ensimmäisen kerran.

Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 45 vuotta siitä, kun Ida Aalberg -näyttelijäpalkinto jaettiin ensimmäisen kerran. Ida Aalberg -säätiö on nyt uudistanut palkinnon jakamisperusteita ja -tapaa. Palkintojen myöntämisen ytimessä ja perusteena on edelleen näyttelijäntyö teatterissa. Säätiö on halunnut kuitenkin ottaa huomioon aiempaa valtakunnallisemmin eri tavoin ansioituneita ja urallaan eri vaiheissa olevia näyttelijöitä.

Vuoden 2022 Ida Aalberg -näyttelijäpalkintojen saajiksi oli valittu näyttelijät Salla Loper ja Tuula Väänänen. Salla Loper työskentelee tällä hetkellä Kajaanin kaupunginteatterissa ja Tuula Väänänen Oulun kaupunginteatterissa. Kummallekin näyttelijälle myönnetty palkintosumma on 7500 euroa.

Teatteri Vanha Juko tarjosi taiteilijakunnallaan Juha Hurme, Minja Koski, Maria Nissi, Tuuli Kainulainen musiikillisen maistiaisen TelttaLabissa nähtävästä teoksesta Miksi ihmisellä ei ole häntää?

Ukkossateen rynnättyä vasta heti avajaistilaisuuden jälkeen Laikun juhlakentälle kansa saattoi huojentuneena todeta tervetuliaisjuhlan onnistuneen täydellisesti.

Lahen uutisia katsasti avajaisten jälkeen festivaalien esityksistä neljä - Frankenstein, Alku keskikohta loppu, All Inklusive ja Sammon arvoitus - viimeisen päättyessä klo 23.10 ja aikoo tänään keskiviikkona vielä seurata neljä esitystä sekä kertoa kaikista arvionsa.

 

https://www.teatterikesa.fi/ohjelmisto/paaohjelmisto/

 

Lis%C3%A4liite.jpg