Ukulele-charmantit%20ukot.jpg

Matti, Ari, Jukka, Hannu, Jarmo, Mikko = Uke Dudes Charmantit

Paluu menneeseen aikaan ja sen omaehtoisen, omatuotteisen viihteen pariin ennen televisiota on lämpimän nostalgista toisten muistella, toisten ensikertaa kuulla. Esiintymisareenalla charmantit ukulele-ukot vetävät komealla, sytyttävän rytmisellä olemuksellaan meidät mukaansa, itse elämäniloisessa köörissä laulellen ja välillä omatekoisella silkkivessapaperikielisellä kazootorvella soolonpalasetkin hilpeästi töräytellen.

Charmanbtit%20torvinb.jpg

Jukka ja torven törähdykset

Meno ja meininki tuntui meistä niin tavattoman hauskanleppoisalta, se välittyi myös taitavasti yhteensoittelevan ja laulelmien sanoihin letkeän innostuneesti eläytyvän ukkosekstetin olemuksesta. Viisi pientä minuuttia, sakusammakon jatko-osa ja monet verrattoman vauhdikkaat ikivihertävät iskelmäiset tavoittivat keski-ikääkin ylemmälle kivunneen täyden salin kahvipöydät yhtä maukkaasti kuin juuri nautitun arnoldshenkisen kahvileipäherkun.

Vieressäni olleet kaltaiseni, ehkä itseänikin runsasikäisemmät ladyt, kertoivat juuri hetkeä ennen näiden mieshurmureitten esitystä, että ”kohta tuleepi semmoista rokkia, että sitä ei meijän korvat kestä, vaan on korvakuuloke säädettävä siksi aikaa ihan toiselle kantille.”

Vaan tämän konserttipuolituntisen jälkeen arvon naiset olivat ihan haltioissaan ja tempautuivat kumpikin erikseen käymään kiittämässä.

Kun itsenikin, kymmenissä kulttuuririenoissa ja taidetilaisuuksissa viime aikoina pyörineenä yllättää tämmöinen suuren kansanhuvin hyvin tehty ja tulkittu rento laulelukonsertti, voisi vain toivoa ja suoda sen kokemisen vieläkin useammalle lahtelaiselle. Aidon lahtelaisviihteen maanläheistä, pyyteetöntä ja mukaansatempaavaa viihdemusiikin tenhoa!!

 

Vierailu oli Lahden Lähimmäispalvelu r.y.n järjestämän Trio-tavaratalossa vain perjantaisin klo 9-11 aukeavan Lyylintuvan kahvinjuonnin lomassa nautittu yllätyskonsertti 4.11.2022.