Kaido%20ja%20Kaarina%20Joutj%C3%A4rveb%2

Kaido Petermann ja Kaarina Koho-Leppänen

Päijät-Hämeen Tuglas-seura, viron kielen ja -kulttuurin harrastaja ja tukija, järjesti sunnuntaina Joutjärven kirkossa vironkielisen adventtijumalanpalveluksen. Vieraanamme oli Lasnamäen Pyhän Markuksen seurakunnan pappi Kaido Petermann Tallinnasta.

Joutjärven seurakunta tukee taloudellisesti Lasnamäen pientä seurakuntaa ja Kaido Petermann saarnasi siis myös pyhäaamun messussa, jonka toimittivat kirkkoherra Hannes Wallin, pastori Topi Knihtilä ja kanttori Hannele Koskinen. Kaidon saarnan tulkkasi sujuvasti Joutjärven kanttori Lauri Töldsepp, joka on kotoisin Virosta.

Vironkielisessä tilaisuudessa avustivat innokas viron kielen harrastaja, rovasti Kaarina Koho-Leppänen, viron kielen opettaja Anneli Kont sekä kanttori Lauri Töldsepp. Kirkollisen tilaisuuden jälkeen kokoonnuttiin Kyllikki-saliin kahville torttuineen ja kakkuineen. Osallistujat kyselivät papilta hänen työstään, elämästään ja uudesta pienestä seurakunnastaan. Perinteisen ohjelman mukaan laulettiin myös yhdessä vironkielisiä joululauluja.

Meidän perheelle tämä oli laskuni mukaan kymmenes vironkielinen adventin vietto ja viides kerta, kun saimme majoittaa virolaisen vieraan kotiimme. Osan heistä olemme tavanneet uudestaan Viron matkoillamme. Uskon ja toivon, että tapaamme myös Kaido Petermannin.

(Pirjo Virtanen)