Joulukoulu%20oppilaineen%20ja%20opettaji

Superteatterissa ...kuiske kuuluu miltä....

Joulukoulu on sitä mitä parhainta, lämpimästi tutunoloista, usein ihan mahdottomasti naurattavaakin, perinteisen turvallista joulunaikaa ja sen tapahtumia opiskelevaa koulua tuttuine joululauluineen, askarteluineen yhdessä joulutonttuoppilaiden kanssa tonttulakkeineen.

Mukava sitä on seurata ja nauttia ensiesityksen katsomossa, ensikertalaisten (arvaan alle vuoden vanhojen, vanhempiensa syleissä) ja jo kouluikäisten ihmetellä pienen teatteritilan lavastusta ja meidän vanhojen tavoitella muistista joululaulujen sanoja, joululeikkien liikkeitä sekä yleisön arvailla ja kokeilla ensi kertaa tai häveliäisyyttään vasta kotona esityksen jälkeen muistikykyään.

 Vaan mitä kaikkea nuo joulutonttuoppilaat joutuvatkaan ahkeroimaan päästäkseen ihan oikeiksi joulutontuiksi - Pete eli tuttu ylipostitonttu Per Erik Olof Andersson-Svensson Tonttunen etunenässä ja innostuneena! 

Tänä jouluna meille ensi kertaa työtään esittelevän Joulukoulun rehtori Taina Taika-Tuuli Tonttusen mukana pääsemme seuraamaan jopa hänen puhelinsoittoaan Korvatunturille suoraan Joulupukille. Joulukoulusta on vahvistettu puhelinyhteys paksulla oikealla lankapuhelimella ja kaikki puhelun häiriötekijät poistavalla hurjan kiemuralla puhelinlangalla suoraan Joulupukille. Siksi saamme yhden joka joulu mietityn salaisuuden kerralla nyt ratkaistua ja asian samalla täysin selväksi. Tunnistamme nimittäin Joulupukin äänen siksi möreäksi, harvasanaiseksi hieman omalaatuiseksi mongerrukseksi, juuri sellaiseksi, jonka niinä jouluina kuulemme, kun aito Korvatunturin joulupukki vain meillä tai naapurissa ehtii vierailla.

 Ja tällä kertaa oli ylipostitonttu Per Olof Andersson-Svensson Tonttunen niin höpsön hauskalla päällä kysymyksineen ja ihmetyksineen, että kyllä meitä mahan täydeltä nauratti, ihmetytti hänen lapsenomainen yksinkertaisuutensa ja tahaton huvittamistaitavuutensa. Onneksi joulukoulun muina oppilaina oli niin tosi taitavat Frida, Elli ja Aatu, että osasivat Peteä neuvoa ja vastailla hänen jatkuviin neuvonpyyntöihinsä. Samoin suuren kunnioituksen annamme koulun rehtori Taina Taika-Tuuli Tonttuselle tarkasta, ohjaavasta ja asiantuntevasta joulutonttu-oppimispäivästä monine välitunteineen.

Superteatterin viime perjantainen ensi-ilta näytelmästään JOULUKOULU oli loppuunmyyty jo kauan sitten. Näytelmä oli taitavasti koko perheen seikkailuksi, leikkiväksi ja laulavaksi esitykseksi kirjoitettu, hienosti myös näyttelijöiden rennon leikkisillä heittäytymisillä leppoisaksi luotu, äänin, valoin ja pienin, selkein kohtauksin täsmällisesti etenevä 35 minuutin näytelmäinen. Ekstrana vielä aivan valloittavien lapsinäyttelijöiden hämmentävän ammattitaitoisesti dialogia esittävää, luontevaa näyttelemistä.

Koko joulukuun esitykset 12 kappaletta on nekin kaikilta katsojapaikoiltaan varattu, mutta toisinaan joku joutuu estymisensä tai sairastumisensa vuoksi luopumaan pääsylipustaan ja niitä kannattaa kysellä allaolevasta sähköpostista tai suoraan Superteatterista.

 

SUPERTEATTERI

JOULUKOULU

Joulukoulun on käsikirjoittanut ja ohjannut Tero Porali. Per Erik Olof Andersson-Svensson Tonttusen roolissa nähdään tuttuun tapaan Anssi Hyvönen. Rehtori Taina Taika-Tuuli Tonttuseksi saamme vierailulle Teatteri Vanha Jukon näyttelijän Maria Nissin.

Nissin & Hyvösen lisäksi lavalla nähdään myös lapsinäyttelijöitä SUPER teatterin teatterikerhoista. Ylipostitonttu Pete on seikkaillut kaikissa joulutarinoissa, viime vuoden Aleksanterin talvivalojen tarinaa mukaillutta Jouluista hiihtoretkeä lukuun ottamatta.

LAVALLA: Anssi Hyvönen & Maria Nissi sekä lapsinäyttelijät Frida Stenbäck, Elli Paajanen ja Aatu Porali   PUVUSTUS ja VALOKUVA: Emilia Porali   LAVASTUS: Emilia & Tero Porali

VALOT & ÄÄNET: Ryan Welsh

 

[email protected]

https://www.superteatteri.fi/

 

Ensiesitys Superteatterissa 2.12.2022 klo 10.00