Kokko%20ja%20%26%20Juko%2023.jpg

Teatteri Vanha Jukon aulassa avautui yksi lahtelaisen kuvataiteen kevään kuvataidenäyttelyiden herkku. Virpi Kanto ja Tapani Kokko avasivat 14.1.23 teatterin aulaan ja lämpiöön valloittavan monisävyisen puuveistosten, reliefien ja betonipatsaiden näyttelyn. Nämä orimattilalaiset maailmanvalloittajat ja taidegallerioiden maankiertäjät ovat nyt saaneet teostyylilleen, taideuppoutumiselleen, omaperäisen ilmaisunsa muotokielelleen kertaheitolla koko laajan nykytuotantonsa läpivalaisun meidän lahtelaisten katseltavaksi keskelle kaupunkiamme. Hymyt, ihastukset, ääneen pohdinnat, keskustelut taiteilijoiden kanssa ja iloiset riemastukset sekä hyväksynnät täyttivät useimpien teosten tiivistunnelmallisen ilmapiirin, jonka itse teokset saivat aikaan omalaatuisen vaikuttavilla olemuksillaan.

Puu on saanut Tapani Kokosta satumaisen kansankertojan veistäjäkseen. Lukemattomista aiheista suuri näyttelyseinä muotoutuu kuin moniulotteiseksi omauskoiseksi, valtavaksi ikonostaasiseksi kuvakollaasiksi. Siinä sopii meidän vain parin pienen askelen verran moniakymmeniä puuveistosten nykyaikaan tuotuja sielukkuuksia, erikokoisia teoksia ihmetellä. Väri-ilo, ja siinä tuo vallattoman taiteilijan mielikuvitusvoima ja muotokieli ottavat meistä mukavantuntuisen otteen.

                                                

 

                          Jukon%20taiteilijat%2023.jpg

Virpi Kanto on saanut Teatteri Vanha Jukon vanhapatinaisista aulan syvennyksistä oivalliset puitteet taiteensa herkkätunnelmaisiksi ripustussopiksi. Hurmaava rauhoittavuus, moderni plastisuus leimaa näitä hallittuja betoniteoksia.

Teatteri ja kuvataide ovat kerrankin luoneet yhteistyössä originellin hienon liiton toisiinsa: sen ainutkertaista tulosta on meidän ilo ja mahdollisuus kokea - jo teatterin ulkoaulaan istahtaneen kookkaan karhun houkuttelevaa hahmoa ohi kulkiessammekin tervehtien.

                            Jukon%20karhu%2023.jpg

 

Näyttely on avoinna aina teatterin lipunmyyntipäivinä iltapäivisin sekä esitysiltoina tuntia ennen esityksiä - ilman pääsymaksua saa tuossa kuvataiteen poikkeuksellisen raikkaassa rikkaudessa vierailla. Teatterinohjelmasta selviää näyttelyn ja teatterinäytösten päiväkohtaiset ajankohdat.

http://teatterivanhajuko.fi/

Teatteri Vanha Juko | Lahti | Facebook