Superyeatterin%20Herra%20Hakkarainen%20j

Herra Hakkaraisen unissakävelyä  Herra Hakkaraisen unissakävelyä - Lahen uutisia - Vuodatus.net -

Eipä voi muuta kuin ihailla ja ylistää yhden lahtelaisteatterin uutta synnyttävää teatteriantia, luovaa omatuotteista näytelmäistä ilmaisua ja musiikkia sekä koko tämän pienen lahtelaisen teatterihelmen sitkeyttä kaupungissamme. Superteatteri on aidoista aidoin perheteatteri, jossa kahden henkilön vuosien täysipäiväinen uurastus on tänään upeimmillaan esityksissä ja katsojien suosiossa. Myös Superteatterin näytelmissä vierailleet aikuisnäyttelijät ovat olleet niitä parhaimpia teatterihengen täyttäviä rakastettavuuksia, eri taiteenlajeihin erikoistuneita ilmaisukypsiä esiintyjälahjakkuuksia, useat jo tänä päivänä lähes vakiintunutta Superteatterin henkistä kalustoa.

Super%20robotti.jpg

Minä ja Robotti Superteatterin katsomopenkistä - Lahen uutisia - Vuodatus.net -

Vuodesta  2016 alkaen olen saanut ensin sattumalta erehtyä sitten innostuneena perehtyä Superteatterin kymmeniin esityksiin. Esitysareenana ovat toimineet milloin Lahden kaupunginteatterin aula, milloin Sammonkadun harrastetilat tai Aleksanterinkatu 33 entisen ravintolamiljöön pieni takahuone tai nyt Mariankadun entisaikojen parinsadan katsojan esityssalista lohkaistu oma teatteritila Lahden ydinkeskustassa - ja sitten vielä eri lastentarhojen pihoilla ympäri kaupungin ja aina sama teatterivoima, jonka jo silloin totesin:

”Parasta lahtelaisteatteritarjontaansa Superteatteri edustaa ohjelmisto-aiheillaan ja omintakeisuudellaan. Sen tekstit ovat itse tehtyjä ja sävellettyjä. Teatterin markkinointi on taidokasta, nettisivut esimerkillisen onnistuneita ja informoivia.”

ILmatar%202.jpg

Ilmatar Radiomäellä Ilmatar Lahden eetterissä - Lahen uutisia - Vuodatus.net -

Vain lyhyellä luettelolla kuitaten viimeisen kahdeksan vuoden aikana näkemäni tuotannot Superteatterissa: Minä ja Robotti, Naapurin Hurja Hilda, Meren Alalokero, Värikkäät, Lasten Satanen, Aikakapseli, No onkos tullut kesä?, Digiajan Hannu ja Kerttu, Päivänsäde ja Menninkäinen, Avaruusseikkailu Puff, Keisarin uudet vaatteet, Per Erik Olof Andersson Svensson Tonttusen joulutarinat, Just ja Hups, Eläinsatuja, Maukka ja Väykkä, Satu pojasta, joka päätti pelastaa meren, Ilmatar, Superteatterin Bändin -esityskonsertit, Nyckelpulkat ja soivat rengastrapetsit, Matkalaukkusatuja, Herra Hakkaraisen unissakävelyä, Sidos, Joulukoulu, Entten Tentten, Herra P. Pumpuli, Kevät-Kesä-Syksy-Talvi, Lumiukon hiihtoretki - varmaan muutama luettelostani unohtuikin.

Aikakapseli.jpg

Aikakapseli  Aikakapselin avaamattomissa salaisuuksissa - Lahen uutisia - Vuodatus.net -

Eilisessä lehdistötilaisuudessa tulimme entistä innostuneemmiksi. Tämä nykyisen terveydenhoitojärjestelmän mukaiseen hyväntekeväisyysalueeseen erikoistunut, rekisteröity teatteriyhdistys voi olla jo syystäkin ylpeä saavutuksistaan ja tulevaissuunnitelmistaan.

Kuluneen vuoden yleisömäärä tässä 50 hengen upean intiimissä, omassa teatteritilassa ylsi 1600 katsojaan. Lisäksi mukaan tulee lukuisat teatterivierailut eri paikkakunnille - pääkaupunkiseudun kuntiin ja Turkuun saakka sekä yhteistyöt erilaisiin lastentilaisuuksiin niissä vierailijana sekä valtakunnallisille lastenteatterifestivaaleille. Valtaosa kevään näytelmien esityksistä on loppuunvarattu.

Superteatterin tiloissa ovat esiintyneet myös muutamat artistiryhmät satuineen ja liikuntatuotantoineen, teatteriesityksineen. Yhteistyötä tuntuu riittävän mm. museoiden ja eri teattereiden kanssa. Mielenkiintoinen seuraava uusi lastenteatterikokeilu on Malva-museon tiloissa.

Rojaltina vielä useita esityksiä aikuisille ja koko perheelle Svinhufvudinkadun sisäpihoissa tai Radiomäen Radio- ja TV museon puistoissa, Myllysaaren kesäteatterissakin. Kertomatta on vielä jääneet useat aikuisesitykset lapsiteatterin rinnalla, kuten mm. Sylvi ja Don Quijote - molemmat  Aleksanterinkadun maailman pienimmässä teatterilaboratoriossa - ikimuistoisen hienoina tulkintoina.

 

Poralien%20perhe.jpg

Poralin taiteilijaperheestä eilen paikalla Emilia, Tero ja  Amalia teatterilämpiössä.

Teatterin toinen sielu on sen kirjailija-ohjaaja-säveltäjä-primus motor-näyttelijä Tero Porali, toinen käytännön järjestelijä- lapsiasiantuntija-ideoija-mainostaja-lavastaja-puvustaja-teatterisihteeri-yleissielu  Emilia Porali. Superteatterin teatteriperheen taiteilijoiden määrä on lisääntynyt, sillä viidesluokkalainen Aatu esiintyy riemuksemme jo useissa produktioissa. 

Superteatteri on tunnollinen, taitava, laadukas täysin lapsille ja perheille antautuva teatteriyksikkö, jonne aikuistenkin on hyvä silloin tällöin mennä nauttimaan ja kokemaan aitoa, spontaania satumaista ja huoliteltua, mielikuvitustamme rikastavaa ja kiehtovaa näyttämömagiaa.

 

superteatteri.fi

 

[email protected]