Johannes%20Passio.jpg

Lahden Bach-kuoro harjoituksissa Kirkkokadun seurakuntasalissa

Suurkuoro esittää Bachin Johannes-passion Lahdessa ja Hyvinkäällä pääsiäisviikolla. Lahden Bach-kuoro ja Hyvinkään Oratoriokuoro yhdistävät jälleen voimansa. Kuorojen yhteisessä pääsiäiskonsertissa kuullaan J.S. Bachin Johannes-passio. Esitykset ovat 2.4.23 klo 17 Hyvinkään Kirkossa ja 4.4.23 klo 18.30 Lahden Ristinkirkossa. Orkesteriosuuksista vastaa Hyvinkään Orkesteri.

Tomas Takolander johtaa Johannes-passion nyt ensimmäistä kertaa. Johannes-passio on Loviisassa asuvalle Tomas Takolanderille tuttu kuorolaulajana. Hän lauloi opiskeluaikoinaan Sibelius-Akatemian kuorossa, joka esitti teoksen maineikkaan saksalaisen Peter Schreierin (1935-2019) johdolla.

Takolander.jpg

Tomas Takolander

Lahden Bach-kuoro ja Hyvinkään Oratoriokuoro tekivät ensimmäistä kertaa yhteistyötä puolitoista vuotta sitten, kun neljä kuoroa esittivät yhdessä Mozartin Requiemin. Johannes-passiossa on mukana yhteensä noin 80 laulajaa ja 17 soittajaa. Takolanderin mielestä kuorojen kannattaa ehdottomasti hakea voimaa toisistaan.

- Tällainen yhteistyö on todella arvokasta. Hyvä puoli on myös siinä, että tällä tavalla tälle hienolle teokselle saadaan useampi esitys. Useinhan klassiset kuorot harjoittelevat vuoden tai ylikin vain yhtä konserttia varten.

Noin kaksi tuntia kestävä Johannes-passio on J.S. Bachin kahdesta tunnetusta passiosta se tiiviimpi, Jeesuksen ristintietä dramaattisesti kuvaava kuoroteos sai ensiesityksensä Leipzigissa vuonna 1724, joten teos täyttää tänä pääsiäisenä 299 vuotta.

Kahden kuoron yhteisessä Johannes-passiossa evankelistan osuudet laulaa Heikki Kulo ja Jeesuksen osaan asettuu Markus Nieminen. Solisteina ovat lisäksi Tuiki Järvensivu (sopraano), Ruut Mattila (altto), Tuomas Miettola (tenori) ja Petri Antikainen (basso).

Valokuvat Ilkka Kuosmanen

Lisätietoja:

Hyvinkään Oratoriokuoron puheenjohtaja Risto Kinnunen 040-7724219, [email protected]

Lahden Bach-kuoron puheenjohtaja Hanna Valkonen 040-510 5746, [email protected]