Karpolla%20on%20asia%20alkukuva.jpg

Kristian Smedsin Karpolla on asiaa on kunnianosoitus Hannu Karpon elämäntyölle ja uuden näyttelijäsukupolven esiinmarssi Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä!

 

Karpolla on asiaa tarjoaa lähikuvan suomalaisesta ihmisestä yhteiskunnan marginaalissa ‒ kahdeksan nuoren ja valovoimaisen näyttelijän esittämänä. He ovat kiertäneet Suomessa ja hioneet taitojaan. Nyt nuoret ammattilaiset nousevat ensimmäistä kertaa yhdessä kansalliselle päänäyttämölle.

 

Karpolla on asiaa on hauska, lämmin ja koskettava esitys. Pääosassa on yksityinen suomalainen ihminen: hänen tarinansa, hänen kokemuksensa ja kohtalonsa. Elämän eteen tuomia ristiriitoja ei pelätä tai väistetä, ne nostetaan käsittelyyn. Puhutaan asiaa – ja täydellä sydämellä.

 

Esityksessä mukana Suvi Blick, Annika Hartikka, Inkeri Hyvönen, Emma Kilpimaa, Hilma Kotkaniemi, Eeva Mäkinen, Anssi Niemi, Nicklas Pohjola.

Lavastus ja puvut Lucie Kuroparová, Valot Ina Niemelä, Ääni Antero Kemppi, Ohjaajan assistentit Veikka Heinonen & Esa-Matti Smolander

 

 

Ensi-ilta tänään 23.3.2023 Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä.

https://www.kansallisteatteri.fi/esitys/karpolla-asiaa

Palaamme esityksen arviointiin.

 

 

.............................................................................................

Karpo

Karpo%20ja%20karvahattu.jpg

Jo vaikeasti autostaan nouseva Karpo päätti toimittajantyönsä vuonna 2007. Sydän oli ollut tuolloin vuosikymmenen puolitoiminen, selkä tuntuu olevan loppu - mutta totuus on miehen kautta välittynyt moniin sukupolviin. Sen alle ovat tärkeät instituutiot Urho Kaleva Kekkosta myöten joutuneet nöyrtymään ja suutuksissaan boikotoimaan miehen ohjelmia. Sen totuuspihdeissä on Yleisradion 1960-70 -lukujen työskentelymoraalin alkoholisoitunut pikkujohtajaportaan ja toimituksesta vastaavien joukko joutunut jatkuvaan ryöpytykseen ja vastapolemiikkiin ja sen mukana köyhät ympäri maan ovat saaneet tuoda sorretun kohtalonsa suomalaisten nähtäväksi. Liikennevalistus autokoulunopettaja Ensio Itkosen kanssa oli uusimuotoinen, huumorin sävyttämä valistusohjelma, jota koko kansa seurasi. Sen ensi-esityksen jälkeen ohjelmajohtaja Aarre Elo soitti Karpolle samana iltana:"Tee mitä tahansa ohjelmassasi, mutta lupaa, että se apina poistuu televisioruudusta." Tällaiset alaiselle annetut kannustukset vain lisäsivät Karpon toimitusvauhtia ja määrätietoisuutta.

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2020/10/karpo