torstai, 2. maaliskuu 2023

Lahden kaupungin kaavoituskatsaus 2023-25

Lahden%20kaupungin%20kaavoituskatsausbcd

Lahden kaupungin 35-sivuinen Kaavoituskatsaus on juuri valmistunut ja jaetaan näinä päivinä jokaiseen lahtelaistalouteen. Tutkikaa tämä vihkonen tarkasti, niin pääsette selville, mitä kaikkea eri puolilla Lahtea suunnitellaan tehtäväksi tai tehdään valmiiksi nyt vuosina 2023 -2025.

Kunnan on vähintään kerran vuodessa laadittava katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka eivät ole merkitykseltään vähäisiä (kaavoituskatsaus). Siinä selostetaan lyhyesti kaava-asiat ja niiden käsittelyvaiheet sekä sellaiset päätökset ja muut toimet, joilla on välitöntä vaikutusta kaavoituksen lähtökohtiin, tavoitteisiin, sisältöön ja toteuttamiseen. Kaavoituskatsauksen yhteyteen on kysynnän sitä edellyttäessä liitettävä arvio asumiseen varattujen tonttien riittävyydestä.                                                                                   (Maankäyttö- ja rakennuslaki 7 §)

Lahden kaavoituskatsauksessa kerrotaan erikseen kuluvan vuoden sekä vuosien 2024 ja 2025

Kaavarungot ja selvitykset

 

ASEMAKAAVOITUSKOHTEET  eri kaupunginosissa osoitteineen

Kerros- ja rivitalokohteet

Omakotitalokohteet

Elinkeinoelämänkohteet

Kaupalliset kohteet

Julkisen rakentamisen kohteet

Yksityiset asemakaavan muutosanomukset

 

Kaupunkilaisen kannattaa seurata hankkeiden etenemistä ja osallistua suunnitteluun jo varhaisessa vaiheessa, kehottavat tämän kirjasen laatijat. Kaavoituskatsauksessa asioiden hoitamisesta vastaavia toimihenkilöitä on lueteltu yli kolmekymmentä ja myös heidän yhteystietonsa.

Vahinko, että julkaisuun ei ole liitetty Maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämiä ohjeita kuntalaisille kaupunkirakentamisen  toimielimien suunnitelmiin ja päätösaikatauluihin ajoissa puuttumiseksi.

Tässä osoite niiden 18 toimielimen ajankohtaisiin päätösaikatauluihin:

Kaikki esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan Dynasty-verkkopalvelussa.

Kommentit

Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Ladataan...