Lauantaina 15.4.23 klo 13.00 saavat lahtelaiset jälleen nauttia monelle lahtelaiselle vähemmän tunnetusta teatteritaiteesta – tanssin valloittavasta liikekielestä taitavuuksineen ja tarinoineen.

Superetatterin%20Uniyst%C3%A4v%C3%A4.jpg

Superteatterin ensi-ilta Uniystävä on valloittava tanssisatu mielikuvituksen valtavasta voimasta. Sen koreografiat ovat yhdessä laatineet tanssijat Kati Taitonen & Sonja Pälli. Taitonen on nähty useissa SUPER teatterin produktioissa aikaisemminkin ja Pälli tuli noin vuosi sitten korvaamaan Taitosen sanattomassa Värikkäät-produktioissa Taitosen jäätyä äitiyslomalle. Nyt tanssijoille avautui sopiva mahdollisuus tehdä Uniystävä- tanssisatu yhdessä.

Uniystävässä sukelletaan unien jännittävään, yllätykselliseen ja leikkisään maailmaan. Teoksen teemoja ovat yksinäisyys, lapsen valtaisa mielikuvitus sekä yllättävä ystävyys. Unimaailmassa voi tapahtua mitä vaan!

Uniystävän musiikit on säveltänyt ja soittanut Tero Porali.

KOREOGRAFIA: Kati Taitonen & Sonja Pälli
KÄSIKIRJOITUS: Tero Porali
LAVALLA: Kati Taitonen & Sonja Pälli
​MUSIIKKI: Tero Porali
PUVUSTUS: Emilia Porali 

KESTO: 30 min.

https://www.superteatteri.fi/

 

 

Pop%20upnAskel%202.jpg


Tanssitaide ja monitaideteokset valtaavat myös kauppakeskus Trion, kun ASKEL -pop up näyttämö asettuu Kauppakeskus Trion Hansan puolella kahteen tyhjillään olevaan liiketilaan lauantaina 15.4.2023 klo 13. ja esittää kaksi teosta.

1.

 OLI/WAS II on tanssitaiteilija Meri-Tuuli Risbergin ja kuvanveistäjä Sami Leutolan monitaiteellinen installaatio. Se tuo tilaan videoprojisioita, valaistuksen, tanssia ja äänikollaasin. Teoksilleen tyypillisesti OLI/WAS II -installaatiossa taiteilijat ovat halunneet haastaa hektisyyden olemassaoloa, pohtineet ajan käsitettä ja tutkineet liikkeen ja liikkumattomuuden tematiikkoja.

 

Pop%20upnAskel%201.jpg

2.

Toisessa tilassa nähdään ja kuullaan tanssitaiteilija Leena Keizerin, muusikko Joni Rajamäen ja sanataiteilija Tuija Laineen improvisatorinen esitys UrbanJungle. Se on äänen, liikkeen ja tekstin itselleen raivaama tila Trion tyhjässä liiketilassa. Rajamäki, Laine ja Keizer inspiroituvat yhdessä ja erikseen tilan tyhjyydestä ja rumuudesta. Taiteilijat rakentavat kokeellisen musiikin ja nykytanssin improvisoituja keitaita sekä sanojen muodostamia kaupunkiviidakoita tyhjyyttään kaikuvaan tilaan.

ASKEL -pop up näyttämön lippuvarauksia otetaan vastaan sähköpostilla. Tunnin mittaiseen maksuttomaan tapahtumaan otetaan rajattu määrä yleisöä. Paikan voi varata ennakkoon sähköpostilla [email protected].  Ovelta otetaan tapahtumapäivänä katsojia, jos tilaa on.

 

Kynä ö.png

Lahdessa teatteriin suuntava enää kovin harvoin joutuu vielä pohtimaan niin kuin nyt valintaa: molemmat eri teatterien tanssilliset esitykset ovat täsmälleen samaan aikaan klo 13.00. Luulisi asian olleen jo ennakkoon voitu hoitaa päällekkäisyyksistään. Lieneekö vain organisatorinen työtapaturma näin pienessä kaupungissa?  Itse sain kutsun molempiin kahden viikon välein.  Superteatterilla  15.4. ensi-ilta on lähes loppuunmyyty, mutta myös muita esityksiä kevään aikana. PopUP näyttämön 15.4. tapahtuma taas on ainutkertainen, mutta sen yleisömäärä on rajattu. Mitä tehdä, jää  katsoja pohtimaan.