Kev%C3%A4tp%C3%B6rri%C3%A4inen.jpg

Kevätpörriäinen on Helsingin alakoulujen oppilaiden tarinoita ja kuvia sisältävä joka kevät ennen vappua ilmestyvä lehti. Tarinoiden aihepiirit vaihtuvat vuosittain, mutta käsittelevät yleensä lehden nimikkoampiaisen, Pörrin, seikkailuja erilaisissa ympäristöissä. Aiheina on usein myös ajankohtaisia asioita. Koululaisten lähettämistä tarinoista ja kuvista lehden toimitus valitsee julkaisuun sopivimmat, jotka päätyvät lehteen täysin alkuperäisessä muodossaan. Tarinat ovat usein lyhyitä ja mukana on joka vuosi myös vitsi- ja tehtäväosiot. Koululaiset myyvät lehteä itse kiertämällä lähiseudun taloissa. Myynnistä saadut rahat menevät koulun ja luokan yhteisen oppilastoiminnan tarkoituksiin.

 

Tässä lahtelaisillekin pieni poiminta kymmenen viime vuoden Kevätpörriäisten parhaista vitseistä ratkottaviksi ja naurettaviksi.

P%C3%B6rri%C3%A4inen.jpg

 

Helsingin Opettajayhdistyksessä aloitettiin Pörriäisen toimittaminen ja painattaminen jo vuonna 1949. Lahdessakin tehtiin vastaava Lahden lasten Kevättuuli -lehti (1991) mutta sittemmin sen jälkeen en julkaisua ole enää tavannut.

 

Lahen uutisia välittää ystävämme lähettämän tervehdyksen Heinolasta

 

Hyv%C3%A4%C3%A4%20vappua%20munkin%20puol

 

Suomen%20lippu.jpg