Galleria Kipinässä ihastuu uusi-ilmeiseen grafiikantekoon ja valokuvatekniikan läpi suodatettuihin maalauksiin, valokuviinkin. Keinot ovat uusia ja kuvamaailma tätä päivää. Näyttely kaikkineen on raikasta ilmaisua ja antaa katsojalle virkistäviä kuvataidekylpyjä monen huoneen täydeltä.



Heli Innalan valokuvauksellista  tenhoa



Anu Eskelinin maalausten väkevää hehkua


Leena Vainion ja Heli Innalan valokuvien ja kuvamateriaalin lähtökohta on tätä päivää arkisimmillaan: he ovat ripustaneet kuvansa Kipinän seinille suoraan blogeistaan -  lähtökohtaisesti kutkuttavaa, joskaan taiteellisesti ei tällä otannalla vakuuttavaa kuvakerrontaa.  Helka Immosen monikerroksiset työt sävyttyvät hauraan hennoiksi maalauskudelmiksi, Anu Eskelin tavoittaa vanhan maailman perinteen italialaiset, vuosituhansien tunnelmat: hänen töissään on poikkeuksellista värin voimaa ja hetken väkevää aistihehkua.



Sirpa Lappalaisen grafiikkavedokset tunnelmoivat ja väreilevät koko laajan monimetrisen seinän täydeltä

Aivan suurenmoinen osasto on Sirpa Lappalaisen grafiikkahuone. Sen teoksilla on kerronnallista sisältöä, kirkastunutta visuaalista ajan kulkuun nivoutuvaa sanottavaa. Työt ovat esteettisesti hallittuja, monet kuin luonnon erehtymättömästi muokkaamia, kauniisti rytmittämiä sommitelmia. Lappalaisen valokuvamaalauksetkin ovat pelkkää rauhoittavaa silmän harmoniaa. Voidaan syystä sanoa, että Sirpa Lappalainen tänään, on kaupunkimme omaääninen, hieno graafikko, jolla on taiteenkokijalle mielikuvituksellisen uutuudenhohtoista ja virkistävää ajateltavaa tarjolla.



Sirpa Lappalaisen grafiikan ykkösvedos: Jotain kehittymässä

Galleria Uusi Kipinä 28/11/2012 - 16/12/2012:
Heli Innala ja Leena Vainio valokuvia, Helka Immonen maalauksia, Anu Eskelin maalauksia, Sirpa Lappalainen grafiikkaa ja valokuvallisia maalauksia




http://www.galleriauusikipina.fi/