Kuntalaiskyselyssä korostuu luottamus kaupungin tulevaisuuteen

Lahti kartoitti kaupunkilaisten mielipidettä taloudesta ja tulevaisuudesta kyselyllä syyskuun alussa.

Lahdessa on 1844 kirjoitus- ja ajattelutaitoista kansalaista eli 0,7 % asukkaista. Otsikon mukainen tulos selviää kuulema kaupungin järjestämästä kyselystä, jossa pyydettiin kaupunkilaisia rastittamaan sekä antamaan avovastauksia toiveistaan Lahti-kaupungin kehittämiseksi.

Pekka%20Timonen%20c.jpg

https://areena.yle.fi/1-50628137  (Kuvakaappaus)

Paikallistelevision Hämeen alueuutisissa 15.9.2020 tilapäinen kaupunginjohtajamme Pekka Timonen kehui tosissaan tällaista osallistumista ja kaupunkilaisten aktiivisuutta. Näinkö asiat ovat. Kirjoittamalla ja vastaamalla nettikyselyihin me saamme osallistua kaupunkimme asioihin niin, että kaupunginjohtajamme sen ymmärtää. Eri asia on sitten ne 99,3 % meistä, jotka emme tällaiseen rastitustehtävä-realismiin ehdi tai usko. Mutta sillä, ettei meillä kaikilla ole nettilaitteita, aikaa tai edes taitoa ja kirjoittamisviehätystä moisiin jonninjoutavan yksipuolisiin, liike-elämältä jo tuttuihin vastauspyyntöihin, ei tunnu kaupunginjohtajallemme olevan mitään merkitystä. Kaupungin omilla nettisivuilla kaksi kaupunginjohtajan alaista (kehittämisjohtaja Sari Alm ja talousjohtaja Tiina Mörsky) luo vielä palkkansa edestä kaupunginjohtajan käsityksen mukaisen yhteenvedon asiasta.

https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/kuntalaiskyselyss%C3%A4-korostuu-luottamus-kaupungin-tulevaisuuteen

 

Hiljattain kuluvana vuonna ja takavuosina kansalaiset itse keräsivät mielipideadresseja erilaisista yhteisistä asioista (Ohitie, Rantakartano, Pormestarit). Tuloksina oli jopa yli 5000 asukkaan yhteinen kannanotto. Niillä ei tässä kaupungissa ole kuitenkaan mitään merkitystä.

Onko meistä Lahden kaupungin asukkaista tullut erityisesti virkamiehille vain paperinmakuinen välttämättömyys. Missä on kaupungin virkamiesten todellinen, aito kosketus meihin heidät työllistäviin veronmaksajiin. Se on täysin etääntynyt muodollisuuksiksi ja silloinkin niistä täytyy virkamiestemme pitää suurta haloota oikein tv-ruudussa. Tosiasiassa saamme äänestää kerran neljässä vuodessa - ja nähdä jälleen valituiksi tulleet samat, leipiintyneet 59 persoonan kasvot, jotka eivät mitään muuta saa aikaan kuin palvelujen yksityistämistä ja hallintobyrokratiahenkilöiden määrän kasvamista.

Toivoisi Pekka Timosenkin astuvan maan pinnalle ennen kuin tekee enempiä yhteenvetoja kovin vähäisin perustein, sillä pian hänet ohittaa ja syrjäyttää tuo kahden suurimman puolueen sopimuspiiloista nouseva pormestarien armoitettu leegio.

Lahden asukas ja virkamies ovat täysin vieraita toisilleen. Inhimillisyys ja rehellisyys on kadonnut asioittemme hoidosta, vai mitä me 99,3 % Lahden asukkaista tuumimme.

 

Lis%C3%A4liite.jpg