Täna 10.12. klo 13.00 toimud eestikeelne jumalateenistus Lahti Laune kirikus. Teenivad diakon Ann Tamme (Viimsi kogudus, Eesti) ja praost Kaarina Koho-Leppänen ja kantorina on Lauri Tõldsepp (Joutjärve kogudus). Pärast teenistust on kohvilaud, muusikat ja ka jõululaule. Korraldajad: Päijät-Häme Tuglase-selts ja Lahti Laune kogudus.

 

Virolainen%20joulunajan%20kirkko%202023%

Perinteinen vironkielinen jumalanpalvelus kokosi tänä vuonna Launeen kauniiseen kirkkoon niin eestinkielisiä kuin myös suomenkielisiä II Adventin sanomaa kuuntelemaan. Raamatun mukaisen kirkkovuoden adventtisanomaan liittyi diakoni AnnTammen ajatuksia Vanhan testamentin profeettojen kirjasta Jeesuksen uuteen tulemiseen tähän aikaan adventin sanomaa korostamaan, sillä hän sitoi saarnansa päivänpolttavaan maailmantilanteen vakavuuteen - Ukrainan, Palestiinan ja Israelin kansojen sotatilanteeseen -  ja toivoi adventin rauhan sanomasta lohtua maailmaan.

 Eestinkielinen%20jumalanpalvelus%202023%

Anneli Kont, Kaarina Koho-Leppänen, Ann Tamme, Lauri Töldsepp

Jumalanpalveluksen ohjelmassa musisoitiin kantelein ja lauuluin hengellisellä eestinkielisellä kansanrunoudella (Anneli Kont), nautittiin perinteisesti myös ehtoollinen sekä kerättiin kolehti Viimsin seurakunnan työlle.

Virolaojmem%20joulunajana%20jumalanpa%C3

Virolaiset joululaulut ja jouluvirret kaikuivat vielä jumalanpalveluksen jälkeen yhteislauluin seurakuntasalin herkullisen kahvipöydän antimien tuodessa lämmintä ja iloista, rauhaisaa joulumieltä II adventtipyhän lumivalkoiseen suomalaiseen  pakkassunnuntaihin.