Hannu%20ja%20Kerttu%201.jpgHannu%20ja%20kerttu%203.jpg

 

Ohjaaja-käsikirjoittaja Tero Porali ja näyttelijä Mirja Räty seuraavat katsomossa näytelmän kohtausta, jossa Hannu ja Kerttu havahtuvat digimaailman yllättävään ja hallitsevaan ilmestymiseen kotiinsa.

 

Superteatterin maistiaistarjoilu kaksisataavuotiaasta Grimmin veljesten tarinakokoelmasta, kunnon pelottavasta kansainvälisestä iltasadusta Hannu ja Kerttu, ei tuntunut niin ollenkaan pelottavalta kuin alkuperäistarina. Silloin nälänhädän aikoihin köyhän puunhakkaajaperheen isä lähetti lapset pahan äitipuolen itsekkäästä suostuttelusta synkkään metsään eksymään ja sinne menehtymään, että aikuiset itse saisivat syödä perheen niukan ravinnon ja säilyä hengissä.

 

Superteatterin Grimmin pelottavuus on näin hyvinvointiaikana muuttunut enintään salaperäisen mielenkiintoiseksi ja yllätykselliseksi tarinaksi, jossa jännittävyyttä kyllä riittää, mutta se on tarinoinnin tässä päivässä, digitaaliajassa ja sen moninaisessa lapset ja aikuiset sekä erityisesti iäkkäät mummoista pappoihin yksinäistävässä elämän arjessa. Digimaailma on koukuttanut heidät eksyksiin todellisuudesta -  jo 3-vuotiaat näpelöivät ja näppäilevät yksinjätettyinä omissa digimaailmoissaan ajankulukseen.

 

Tarinassa Hannua ja Kerttua valvoo ja pyrkii määräilemään koko ajan puhuva ja pääällepäsmäävä TV-ruutu, jolla on silmät nähdä kaikkiin maailman koteihin ja niiden tapahtumiin. Jännittävältä ja vauhdikkaalta tarinan pieni välähdys tuntui, muttei onneksi yhtään pelottavalta, vaan arvaamattomalta tulevaisuuden ajan seikkailulta.

 

 

HANNU JA KERTTU

Moderni, nykypäivään sovitettu versio klassikkosadusta
SOVITUS JA OHJAUS: Tero Porali
LAVALLA: Leena Keizer ja Nestori Hellgren, virtuaalisesti Mirja Räty

Ensiesitys 31.1.2018

LIPUT arkipäivisin 6 €, lauantainäytökset 8 €

 

Lis%C3%A4liite.jpg

 

http://www.superteatteri.fi/kalenteri.html