V%C3%A4rikk%C3%A4%C3%A4t%202021%20Supert

Lahdessa on toiminut jo pitkään täysin kansainväliset mitat täyttävä teatteri. Tajusin sen viime viikonvaihteessa nähtyäni Superteatterin vähintään Euroopan mainioimman sanattoman, hauskan ja valloittavan esityksen VÄRIKKÄÄT.

 

Musiikkitaustainen läpisävelletty esitys lähenteli jo ihmettä rytmitarkkuudella, näyttelijätöiden taipuisuudella ja yhteisilmaisun sekä vekkuleiden tanssien osaavuudella, sen leikkivä-ilotteisella huumorilla. Tuskinpa näin kansainvälistä juonensa pikkutarinoilta täysin ymmärrettävää parivuotiaasta satavuotiaaseen asti ulottuvaa esitystarjontaa teatterit useinkaan osaavat tai ymmärtävät tuottaa, harjoittaa ja tarjota niin vapautuneesti kuin superteatterilaiset sen tekivät.

Mimiikka, jolla pienet tarinat tulkittiin, maistui esittäjämakuisen tuoreelta ja ilmaisevalta, ilmeiden ja musiikin synkronointi, tehosteiden äkkikäänteet robottisen tarkoilta, silti niin elävän elämänmakuisilta koko puolituntisen esityksen mielikuvituksen vilistä maasta taivaisiin värien kisaillessa arvailuissa ja hauskuuksissa keskenään. Kivat joukkotanssahtelut vaikkapa vain pelkin ranne- tai nilkkakoreografioin tuntuivat tutunomaisen kodikkaan somilta. Kaiken kuorrutuksena vielä taitavat jonglöörinumerot ja permantotrapetsiset volttiheitot, hämmästyttävän taikatemppuiset ihmeet ja yhteisliikunnat pelmahtelivat tuosta vain, kevyesti hauskuudella vetäisten.

Lastenteatteriksi itsensä tiedotteissaan lähes lokeroinut Superteatteri on nyt kyllä teatteritaiteen lavealla haarukalla täysin kansainvälinen, ajaton, yleisöltään ikärajaton teatteri, jonka kielialue elekieli löytää ymmärtäjänsä ja nauttijansa ympäri koko maailman. Menkää katsomaan, jos haluatte kokea yhtä aikaa lahtelaista ainutlaatuisuutta ja kelpo kansainvälistä viihdyttävää teatteriosaamista - teatteritaikuutta mielihyvän täytteeksi suurin  annoksin.

 

KÄSIKIRJOITUS, OHJAUS ja MUSIIKKI: Tero Porali

LAVALLA: Kati Taitonen, Salla Santanen, Mika Seppälä

 

Ensiesitys oli Jyväskylässä 7.11.2021. Tällä viikolla esitys vierailee Turun kulttuurikeskus Seikkiksessä. ​SUPER teatterin omat esitykset ovat Lahdessa marraskuussa 17.11. - 21.11.  ja edelleen ohjelmistossa tammikuussa 2022.

 

Lis%C3%A4liite.jpg