KUOLEMATTOMAT

Vesasen%20n%C3%A4yttely.jpg

Lahden vanha Haulitehdas, Mustankallionmäen kaupunginpuoleisessa kupeessa, Mattilanmäenpolku 3, aivan maantietunnelin vieressä on jo pitkään ollut asuintalona, viimeiset yhdeksän vuotta Matti Vesasen perheen hallussa. Vesanen pitää talon alakerran näyttelyateljeessa teostensa näyttelyitä. Talon pihaan saavuttuaan kohtaa vierailija jo uudenlaisen, eteläeurooppalaisen lahtelaispuutarhan portaikkoineen ja talon takana kallioon istutetun, vettä suihkuttavan omaperäisen veistoskollaasin.

 

Matti Vesasen pienoisveistokset ovat mittasuhteiltaan, sommittelultaan ja toteutukseltaan herkän hienoja ja täydellisyyttä hipovia luomuksia. Esillä olevalle näyttelylle taiteilija on antanut nimeksi Kuolemattomat.

 

Taidelauantai%202015.2c.jpg

 

Vesasen pienoisveistokset vuonna 1908 rakennetun, suojellun haulitehtaan ateljeessa ja sen puutarhassa ovat siis sekä Lahden harvinaista historiaa että poikkeuksellista tätä päivää.

 

Näyttelyn ohjelmaan liittyy lauantaina 8.9.18 klo 11 tutkija Riitta Niskasen  luento, joka käsittelee Lahden vanhaa rakennuskantaa.

Kuolemattomat-näyttely on avoinna 9.9. asti, ke–pe 13–16, la–su 11–16. Vapaa pääsy!

 

 

 

JÄLJILLÄ

Theatrrum%20Olga%20%26%20lapsille.jpg

Lahden kaupunginteatteri ja Suomen Diakoniaopiston Lahden lastenohjaajaopiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat yhteistyössä seikkailun teatterissa.


Opiskelijoiden työssäoppimisympäristö on Theatrum Olga, jossa toteutetaan projektin puvustus, lavastus, tarpeisto ja prosessin harjoituttaminen.


Jäljillä-seikkailua suunnittelee ja toteuttaa aikuisopiskelijat, jotka ovat 12 eri kansallisuutta. Seikkailukielenä on suomi. Ryhmää ohjaavat Lasse Kantola ja Saara-Maija Falk. Seikkailu yhdistelee taiteessa oppimisen ja kokemisen eri tekniikoita naamiotyöskentelystä varjoteatteriin ja osallistavaan tanssiin.

Tarinassa Aino joutuu kesäksi Mummin ja Papan luo, koska kotona on hieman vaikeaa. Aino kaipaa ystäväänsä Leoa, joka on rohkea ja tietoinen ilmaston muutoksesta ja jäätiköiden liikkeestä. Maalla Aino katoaakin seikkailuun ja Leo lähtee etsimään häntä yhdessä Keijukuningatar Hada Madridan ja Tryffeliporsas Rafun kanssa.

JÄLJILLÄ-seikkailua tarjotaan esikouluikäisille ja 1-2 -luokkalaisille lapsille ilmaiseksi, mutta ilmoittautuminen (sähköpostilla anu.villstedt at lahti.fi) tarvitaan, koska paikkoja on rajoitetusti. Ensimmäinen seikkailu teatterin yleisötiloissa sekä Aino-studionäyttämöllä tapahtuu ma 24.9. ja viimeinen to 4.10. Kesto n. 40 min.

Lisätietoja Lasse Kantola, puh. 040 5571749.

Vapaa pääsy!

 

Lis%C3%A4liite.jpg