Karanteenien aikana on toistemme tapaaminen lasisen ikkunan tai läpinäkyvän seinän erottamana muuttunut ainoaksi hallituiksi mahdollisuudeksemme.

 

Teatterikin on löytänyt keinon: ruudun takaa näemme joskus näytelmäesityksiä, jotka ovat - television alkuaikojen tapaan - suoria lähetyksiä ja juuri siksi niin eläviä, että melkein pitää käydä koneen ruutua koskettamassa ja näyttelijän tunteita aplodeeraten kiittelemässä - lisää tällaista - hihkuen kannustamassa.

 

Red%20Nosen%20soitajat.jpg

 

 

Red Nose Companyn Andersenin tarina Keisarin uudet vaatteet oli vajaa viikko sitten (6.5.2020) Helsinki-kanavan tarjoamana suorana lähetyksenä jälleen hauskuuden päivitetty inspiroinnin ja improvisoinnin huumoritäysi teatteritapaus - teatteria tänä päivänä kelle tahansa, sivistykseksi, iloksi ja suuren harmipandemian lohduttoman tylsyyden tunnelman unohtamiseksi edes hetkeksi.

 

Esityksen markkinointi lapsille oli esittäjien ajatuksena poikkeuksellisten kouluolojen aikana tietenkin tärkeää, mutta paljon puheensorinaa aiheuttaneiden miljoonan riskiryhmäläisen, ikääntyneiden ikinuorten, eläkeläisten, mummojen, vaarien sekä isomummojen ja isopappojenkin ohjelmana se oli verratonta, hyvää ja virkistävää komediateatteria.

 

Nuo klovnit loivat esitykseensä harvinaista interaktiivista, lasten ennakkoon piirroslähetyksinä tuomaa sisältöä ja läheisen äitienpäivän perinteistä lämminhenkistä tapahauskuutta syliemme täydeltä.

 

Red%20Nose%202.jpg

 

Nämä näyttämötaiturit  (Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama) osaavat sydämellisen hauskuttajan luontaisella neroudella vaistota ajan, paikan ja maailmantilanteen tuosta vaan niin ajankohtaisesti. He tulkitsevat tarinansa ja dialoginsa kuin luonnossakin juuri sinulle ja minulle ja värittävät sekä tunnelmoivat esityksensä yllätykset hurmaaviksi - mitään säästämättä ja mihinkään ennalta arvattavaan muotoon tai esitystapaansa niitä kahlitsematta. Esityksestä aistii ihmisolennoille välttämättömän koskettavan läheisyyden, arkisuuden, kotoisuuden ja meidät mukaan ottamisen luontevuuden suunnattoman tenhon.

 

 

Kaikissa tartuntatautien korkeimmissa instansseissa ja viranomaisissa tämä esitys heidän määräämissään karanteeneissa on yksi suurenmoinen lääkeannos pakkotilamme sietämiseen, mielenvirkistyksen ja olemisen kohottamiseksi meille jokaiselle.

 

 

Red Nose Company -teatterilta soisi - Henkka ja Maukka esimerkkinä - tilattavan koko kansan nähtäväksi muitakin valmiita tämän klovnikaksikon rakastettavia esityskokonaisuuksia. Kannattaisi vallanpitäjien muutama tuhateuro tällaiseen mielenterveyden täsmälääkitykseen uhrata tarjoamalla ilon ja naurun riemua hallitusti meille jokaiselle oman kotiruudun takaa.

 

 

 

LIsätiedot esityksestä ja esittäjistä alla olevassa linkissä:

 

https://www.rednose.fi/ohjelma/keisarin-uudet-vaatteet/

 

Lis%C3%A4liite.jpg