Miss%20kompro2015.jpg

”Toivomusluun vetäjä ja tulitikkuaskin pystypudottaja saa toivoa.
Neliapilan syöjä ja aarrekartan askartelija saa toivoa.
Saman sanan samaan aikaan sanojat saavat toivoa...”

Havahdun jälleen ihailemaan Miss Komproa, tällä kertaa ikkunan takaa hänen koko seinän täyttävää maalaustaan. Se luo mielleyhtymän suurista, rankoista, rennoista ja iloisista juhlista - muutama tunti niiden jälkeen. Oi miten raikkaan vallatonta, lentävää, sekasortoisen hallitsematonta ilottelua ja yht´aikaa samalla siveltimen kaunista, vauhdikasta kuvitelmaa ja kuvitusta huone tulvillaan. Enempää elämäniloa taidenäyttelystä tuskin voisi toivoakaan - Miss Kompron työt ovat kuin raikkaitten ajatusten suuri, pulppuava, virvoittava lähde.

Teemu Salonen on kutsussaan kehottanut ottamaan paljon kolikoita mukaan näyttelyyn: kahdenkymmenen ja viidenkymmenen sentin lantteja meillä on pussilliset. Hyökkäämme kahden peiliautomaatin kimppuun - ne eivät huolikaan vähäisiä kolikoitamme, vaan vaativat kaksieurosia, toinen yhden kappaleen ja toinen jopa kymmenen euron edestä, ahmattikone, sikako säkissä pitäisi tässä nyt hankkia, huudahdamme.

Saamme kuitenkin vaihdettua pari euroamme kaksieuroseksi ja rummutamme nyrkillä automaattia toimimaan. Kone takeltelee eikä anna oraakkelipeiliään, kunnes viimein huollon jälkeen se sylkäisee siistiin pahvipakkaukseen käärityn taskupeilinsä - pakkauksesta paljastuu juuri meille annettu oraakkelinen ennustus peilin pintaan kirjoitettuna:

Peili.jpg

Muuten huoneen seinät on ripustettu täyteen erilaisia mitä mielenkiintoisimpia vanhanvanhoja, laseiltaan tai peilikiilteiltään ajansyömiä, hieman vääristäviäkin kuvastimia, mutta näemme niistä - ah kuin koko menneen sekä tulevan - elämämme siloposkisesti tai ryppykarttuisen patinoidusti, luulomme ja mielikuvituksemme suodattamana.

TeemuS2015.jpg

Uskallatko katsoa peiliin, pidätteletkö itseäsi ja paheksut muita, näetkö mahdollisuutesi  - Teemu meiltä huoneessaan kyselee.

Kipinän perimmäisessä huoneessa on Viliina Koiviston ja Jemina Lindholmin ympäristömme kuvan ja äänen vaikuttavuus katsojan hämmästeltävänä. Lähtiessämme näyttelystä huomaamme viimeistään olevamme itse osana niksikästä Ella Tahkolahden videoteosta kera ulkona kulkevien kanssaihmisten.

 

Kipin%C3%A42015.jpg
18.2.-2.3.2015  Ella Tahkolahti, Miss Kompro, Teemu Salonen,Viliina Koivisto ja Jemina Lindholm