Galleria Uusi Kipinä äimistyttää jälleen neljällä täysin eri lähtökohdista ponnistavalla taiteilijalla. Oma elämän sairauden säätämä fyysinen rajoitteisuus, opiskelu hallitsemattoman informaation ja koneen työstämän kuvan mahdollisuuksista, kasvavan luonnon läheinen yhteys ihmisen ja kuvan kanssa sekä perinteinen siveltimen ja öljyn tuottama kymmeneksi vuodeksi lähes pysähtynyt yhteen ihmisen hyötykasviin perehtynyt abstrakti öljyvärimaisema luontotapahtumineen ovat Kipinän vierailijataiteilijoiden lähtökohdat.

Tietenkin haemme taidenäyttelyistä katoavaa inhimillisyyttä aina janoten tai taiteilijan sisäistä paloa mukaan siihen päästäksemme, emme kärähtänyttä maailmaa, epätoivoista tulevaisuutta, jolle aivomme tänä putinsota-aikana ovat jo täysin turtuneet ja ihmisraunioiksi luutuneet ja kauhistuneet.

 

Kipin%C3%A4%2025.2.23%201.jpg

Ehkä siksi kierrokseni Galleria Uusi Kipinässä nappasi luonnosta lähtevän valokuvaotoksen ja maalauksen yhdistelevän taiteilija Mariliina Valkaman töillään kiinnostavaksi

 

Kipin%C3%A4%2025.2.23-4%20Laisi.jpg

tai kauan taidettaan - jo kymmenen vuotta - tauottanut öljyväriekspertti, taidemaalari Aleksi Laisin taitavuudellaan, pintakäsittelyllään,

 

Kipin%C3%A4%2025.2.23%20%202.jpg

vakavaan syöpäänsä traumautuneen kuvataiteilija Leena Vainion,  joka tuskansa kautta näkee lakanoissa kaiken uuden  elämäntoivon kirkkauden

 

Kipin%C3%A4%2025.2.23-4.jpg

ja viimein graafikkokokeilija Robin Clifford Ellisin luottamuksen robottisen konemaailman kaikkivoipaiseen kykyyn tulkita viivalla, musteella ja jatkuvalla toistolla pintoja, jotka alkaisivat ajatuksissamme elää ja kenties oikein viihdyttääkin arkemme yksitoikkoisuutta tuttuudellaan ja teknisen tunnelmaisella outoudellaan.

 

Siis väliin saamme omien mieltymystemme mukaan viehättyä, väliin tuskastua ja ajatella kokemamme teoksen olevan tyhjänpäiväistä muka-taidetta. Taideyleisönä skaalamme nähdä ja kokea on yksilöllisen laajakirjoinen, ylivertainen jokaisen taiteenkatsojan ainut oikea kokemismaailma.

Mene ja koe GUK- gallerian näyttely 15.2.–5.3.2023- Mariliina Valkama, Aleksi Laisi, Leena Vainio, Robin Clifford Ellis.

uuswikinä tiedot.png

      Vapaa pääsy