Koristeet1-normal.jpg

Lahden pääkirjaston parkkipaikan kulmaukseen on jo loihtiutunut tällainen sympaattinen luomus viestimään läheisen kulttuurilaitoksemme houkuttavista lukukokemuksista.

Lahden harmaata yleisilmettä  on manailtu vuositolkulla. Tarvitaan vain vaikkapa lainattuja ideoita, niin keskustaa voidaan eheyttää myös muilla kuin kaupungin kalliilla pelkästään veronmaksajien kustantamilla projekteilla. Paljon kiehtovammat ja toimivammat kuin nuo kalliit projektijohtajat, toriparkit ja muut keinoviherturhuudet ovat taiteilijain luomat värikkäät maalaukset, jotka jo monessa kadunristeyksessä ihastuttavat ja piristävät kaupunkilaisia. Nuorten työllistämisideana on kaupungissamme toiminut jo kolmatta vuottaan Inspis-hanke - näinä päivinä se luo todellista mielenvirkistystä kaupunkiimme siveltimin ja väripaletein.

Koristeet6.jpg  Koristeet4.jpg

Kiveriönkatu-Saimaankatu -kulmaus ennen ja jälkeen taiteilijaeheytyksen.

Koristeet.jpg    Koristeet7.jpg

Vesijärvenkatu-Aleksanterinkatu -risteys meikkautuu ja herkistyy taiteilijan siveltimellä.

Monet töhrityt sähkökaapit katujen kulmauksissa saavat ensin peittävän uuden pohjavärityksen ja sitten värikimaraiset uusilmeensä mielemme piristykseksi nuorten taitajien ideoin ja sivellinvedoin.

 

http://www.inspishanke.fi/inspis.php

Inspis on nuoria työllistävä projekti, jonka tavoitteena on luoda uusia työllistämistapoja nuorille. Toinen merkittävä tavoite on yleisen viihtyvyyden ja siisteyden tuominen ihmisten tietoisuuteen erilaisilla tempauksilla.

Tunnetko

Koristeet5-normal.jpg

Samantapaista oikein tarinallista ja hauskaa silmänruokaa voit  kaupungistamme yllättäen löytää. Aivan kaupungin vilkasliikenteisessä keskustassa on kymmenien metrien pituinen vanha ruma betoniaita saanut eläväisen kuvailmeen. Missä? Vastaa Lahen uutisia  -sähköpostiin ja olet palkintokirja-arvonnassa.