Uuden%20polven%20museo6-normal.jpg

Lahtelaisedustus on näyttävää: Elisa Lientolan kuin luonnon miniatyyrimaailmasta aiheensa ammentavat suuret, ruskeasävyisiksi eloksoidut metalliveistokset  hengittävät  eloisasti suuressa näyttelytilassa.

Kesän yllätyksellisin taidekokemus oli onnistua löytämään keskisuomalaisen Säynätsalon saarimaisemasta, UPM:n entisen kuitulevytehtaan karheisiin seiniin rajautuvista suurista tehdashalleista UudenPolvenMuseo. Sen anti on tämänpäivän taidetta parhaimmillaan: yllättävää, monimuotoista, uusi-ilmeistä ja teemattoman impulsiivista.

Uuden%20polven%20museo5-normal.jpg

Harald Karstenin tilateoksen tunnelma pysähdyttää kokijansa.

Näyttelyn kiehtovinta on valtaviin, aavemaisen autioihin tiloihin luodut yllättävän puhuttelevat ja  toimivat suuret veistosmaiset installaatiot, joissa tila ja teokset vangitsevat katsojan omaan, ainutlaatuiseen maailmaansa.

Uuden%20polven%20museo1-normal.jpg

Jo vuodesta 2006 alkaen tämä näyttelyharvinaisuus on toiminut kulttuurivirkisteenä.

Uuden%20polven%20museo8-normal.jpgMaija Ojasen vesivärityö Ei meistä mitään tule on yksi näyttelyn pikkuhuoneiden kymmenistä raikasilmeisistä töistä.

Uuden%20polven%20museo-normal.jpg

Minja Revonkorpi Turvassa-installaatio

UudenPolvenMuseoon kannattaa viimeistään ensi kesänä tarkoituksella eksyä kokemaan suurten tilojen rajaamaa, toimivaa taidetta, joka vaihtuvien taiteilijoiden luomana takaa taas ensi kesäksi omaperäisen taidekokemuksen.

http://www.uudenpolvenmuseo.net/