Lahti 3.10.2011 klo 11.11

Noin seitsemänsataakiloa jalolaatuista ihmiskehoainesta matkusti ennennäkemätöntä ekologista esimerkkiä näyttäen pitkin Aleksanterinkatua, läpi koko Lahden keskustan. Tuo matka taittui tuolein ”viimeinen pari uunista ulos” -periaatteella. Tässä se alkaa Kansantalon kupeesta ja nyt on ohitettu vasta Teemu Hiltusen muistomerkki. Asialla ovat Mea Manna -luomukahvilaruokalan väki ja heidän vapaaehtoiset asiakkaansa  - matkanpää Hollolankatu 1 - kahvilaravintola. 

Tuolilla istuessa, siirtymisvuoroa odottaessa näytti kiire loppuneen ja riittävän aikaa näin sateellakin seurata katujen puiden syyslehtien alasleijailua, naakkojen lentopyrähdyksiä liikenteen yllä, keskustella vastaantulevien ja ohikävelevien kaupunkilaisten kanssa, murjoa mukavia tarinoita kanssaistujiensa kanssa ja ojentautua ylös tuolilta jakamaan suullista tai kirjallista pientä tiedotetta tuosta Lahden ylpeydestä, Suomen ensimmäisestä luomuravintolasta sekä nauraa ynnä iloita ja tartuttaa kaupunkilaisiin hyvää, iloista mieltä. Seurasimme matkan etenemistä reilun tunnin ja ihan huiman ratkihauskaa oli, kun tuolijuna kurvasi suureen tavarataloon ja matkasi sen läpi.

Tuo tusinan lahtelaisen maailman ainutlaatuisin tuoleinmatkustava mainos sulatti sympatiamme valloilleen. Lähdetäänpäs taas Mea Mannaan herkkukeitolle ja kahveille!

http://tarmon.vuodatus.net/blog/1814270

http://www.kaupunkikyla.org/fi/node/65