Skannaus_20180409.jpg

Kalapaatit

 

Alex Grafix Galleriassa Urmas Orgusaaren näyttelyssä saa kokea harvinaisia, vahvatunnelmaisia, selkeän pelkistettyjä, väriharmonisen aistikkaita maisemamaalauksia ja tuokiomaisen inspiraatiomaisia kukka-asetelmia, mutta ennen muuta taitavan varmaa ja herkkää siveltimen ja taiteilijan luontohehkuista sanomaa. Erehtymättömän luontevaa sommittelua, vanhan hyvän ajan taiteen atmosfääriä työt siirtävät katsojan ajatuksiin lumoavasti. Orgusaaren guassityöt ovat rauhoittavia maalauksia meren ja luonnonläheisen Pranglin saaren rannoilta.

 

Tallinnalainen Urmas Orgusaar on lahtelaisille tuttu jo lähes kolmenkymmenen vuoden takaa Lahden Lasten Kuvataidekoulun ja Tallinna Kunstikoolin monivuotisesta yhteistyöstä. Vuosina 1991 ja 1992. Tallinna Kunstikoolin opettajien ensimmäiset yhteisnäyttelyt järjestettiin Lahdessa, Marianportissa. Sen jälkeen tallinnalaisten ja lahtelaisten taideoppilaitosten opettajat oppilaineen ovat vierailleet erilaisin taidetapaamisin ja vastavierailuin, taidenäyttelyavajaisten ja molempien taideoppilaitosten järjestämien lasten ja nuorten kesäisten kuvataideleirien merkeissä.

 

Pitkäaikaisella tuttavuudellamme on juuret myös Urmas Orgusaaren näyttelyn kuva-aiheisiin Pranglin saareen, tuohon mantereelta parin meripeninkulman takaiseen saarikeitaaseen Suomenlahdella, lähellä Venäjän merirajaa. Siellä olemme saaneet vierailla ja saaren pieneen yhteisöön kouluineen, kulttuurirakennuksineen, kauppoineen sekä satamaan ja metsäkannaksen takaiseen saaren hautausmaahan kirkkoineen tutustua - taiteilijan perhekunnan kanssa pikkumökissä yöpyen ja luontevasta vieraanvaraisuudesta nauttien.

Orgusaaren%20n%C3%A4yttelyn%20avajaiset%

"Ai tsih ai tsah, ai tsah ai velled, me metsavennad oleme...".

Näytterlyn avajaisissa 5.4.18 riemu nousi kattoon, kun lahtelainen TraXid-yhtye (Juha Johansson & Pekka Saarinen) musisoi virolaisille rakasta Metsäveljien laulelmaa ja taiteilija itse hyppäsi estradille mukaan eestinkielisen laulun tulkintatunnelmaan.

 

Urmas Orgusaar pitää nyt ensimmäisen oman näyttelyn Suomessa ja tarkoituksellisesti Lahdessa. Näyttely on avoinna kolme viikkoa. Me Urmas Orgusaaren lahtelaisystävät haluamme kunnioittaa tätä monipuolista, edelleen voimakkaasti luovaa taitelijapersoonaa - Eesti 100 -itsenäisyyssaavutusten juhlavuotta - naapuruutta ja yhteistyötä.

 

.Urmas Orgusaar -guassimaalauksia  6.4.- 26.4.2018 

  ti klo 10–18,   ke klo 10–18,   to klo 10–18,  pe klo 10–18,    la klo 10–15

 

Alex Grafix Galleria

Mariankatu 15 Lahti

Vapaa pääsy!

 

Lis%C3%A4liite.jpg