Lahden ensi syksyn musiikillista teatteriantia on jo nyt esirippujen takaa kurkisteltavanamme. Lahden kaupunginteatteri ja Lahden Ooppera tuovat teatterimusiikin ääripäät kaupunkiimme syksyn ruskaiseen värikkyyteen ja pimeään ankeuteen mieltämme kohentamaan.

 

 

Elvis Presleyn hehkussa

Kehysrajaus.jpg

Elvis.jpg

 

Joe DiPietron Broadway-musikaali LOVE ME TENDER saa ensi syyskuussa ensi-iltansa Lahden kaupunginteatterissa.

Amerikkalainen 1950-luvun pikkukaupunki herää eloon, kun komea kulkuri kaartaa moottoripyörällään kaupunkiin. Muukalaisen tulo ei jää huomaamatta keneltäkään, etenkään autokorjaamolla työskentelevältä Natalielta. Kun kaupunkiin leviää rakastumisten aalto, kaikki ovat pian ”All Shook Up”!

Love Me Tender on sekoitus hyväntuulisuutta, nuorta ja kypsää lempeä, nostalgiaa ja huippuhyvää musaa. Vauhdikkaassa musikaalissa kuullaan yli 20 Elviksen hittiä Heartbreak Hotelista aina Jailhouse Rockiin.

Joel%20M%C3%A4kinen.jpg

Joel Mäkinen

Musikaalin ohjaa Ilkka Laasonen ja 8-henkisen orkesterin kapellimestari on Antti Vauramo, puvut Sari Suomisen, lavastus Pekka Korpiniityn, koreografia Johanna Keinäsen ja kulkurina nähdään Pimeys-yhtyeestä, Meriteatterista ja viime kesän Lahden Uuden Kesäteatterin esityksestä tuttu Joel Mäkinen.

Ensi-ilta 2.9.2017Kehysrajaus.jpghttps://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/

 

 

 

Muista, muista, suur' on Väinö

Kehysrajaus2.jpg

 

Pohjan%20neit.jpg

Pohjan Neiti -oopperan kantaesitys Wiipurin lalujuhlilla 1908

 

Oskar Merikannon ooppera POHJAN NEITI esitetään Lahden Ooppera ry:n tuotantona Lahden Pikkuteatterissa lokakuussa.

Teos on ensimmäinen sävelletty suomenkielinen ooppera (1898). Oopperan tarina seuraa Kalevalan kertomusta Väi­nön retkestä Pohjolaan, Sammon takomisesta ja veljesten, Väinön ja Ilmarin, kilvoit­telus­ta Pohjan neidin suosiosta.

 

Pirjo%20Lepp%C3%A4nen.jpg

Pirjo Leppänen

 

Oopperan nimiroolin esittää sopraano Pirjo Leppänen, Väinön roolin laulaa baritoni Jaakko Kortekangas, Ilmarina kuullaan tenori Risto Saarmania ja Louhen, Pohjolan emän­nän roolin esittää altto Anne Korpelainen. Teoksen ohjaa Jermo Grundström ja musiikinjohdosta vastaa pianisti-korrepetiittori Jenna Ristilä. Lahden Oopperakuoron valmennuksesta vastaavat kuoromestari Outi Leppänen ja pianisti Mari Järvi.

 

Ensi-ilta 14.10.2017

Kehysrajaus2.jpg        http://www.lahtiopera.com/