Patukkatehdas%20ab-normal.jpg

Kuoroharrastus kuuluu luonnollisesti hyväntahtoisen, seurallisen ja uhrautuvan lähimmäisen harrastuksiin.

Lahden kaupunginteatterin kevät on alkanut tuoreuttamalla tiedotustilaisuuksia. Vuorossa oli jo toinen lehdistötilaisuus, johon myös yleisö sai vapaasti osallistua. Kiinnostavan lupaava kurkistus tulevaan esitykseen ja sen taustoihin avaa tavalliselle katsojalle uusia, monelle ennenkokemattomia ajatuksia teatteriin, sen tekemiseen, tekijöihin ja sisältöön.

Suurelle Juhani-näyttämölle valmistuu musiikkinäytelmä Kun tyttö on hyvä - Sirkku Peltolan tarina hyväntahtoisesta Ansasta, myslipatukkatehtaan liukuhihnatyöläisestä työtovereineen, täynnä työtä, arjen rutiineja, romanttisia unelmia, velvollisuuksia, kukkien kastelua ja vanhusten luona vierailuja, kuoroharrastusta...

Pelytolat-normal.jpg

Heikki Salo, Sirkku Peltola ja Iiro Rantala kertoivat eilen noin satapäiselle yleisölle osuudestaan juuri ensi-iltaansa tulevan musiikkinäytelmän teksteistä, ohjauksesta ja musiikista sekä esittelivät koko näytelmän työryhmän hauskasti ja katsojan suuria odotuksia herättävästi.

Tarina kertoo tästä päivästä, tämänhetkisestä tehdaskuolemien aikakaudesta, suomalaisesta ja eurooppalaisesta työilmapiiristä, jossa minkään työn olemassaolo ei enää ole itsestään selvää: uudistusprojektit tyky-toimintoineen ja yrityskonsultteineen suuremman tuottavuuden nimissä saavat pienen tehtaan henkilökunnan innostuneen toiveikkaiksi katsella epävarmaan tulevaisuuteen, jolle rahan kalsee kaikkivalta, ihmissuhteiden koskettavuus ja tragiikka luovat inhimilliset, mutta silti lämpimät ja ihmisläheiset elämisen kehykset.

Musiikkinäytelmän säveltäjä Iiro Rantala ja sanoittaja Heikki Salo ovat luoneet näytelmään svengaavan musiikkimaailman iskelmästä jazziin ja tangoon. Sirkku Peltola myös ohjaa näytelmänsä. Ensi-ilta on lauantaina 18.1.2014.

Kun tyttö on hyvä perustuu Patukkaooppera-musikaaliin, joka sai ensi-iltansa Tampereen Työväen Teatterissa 2007.

Molemmat Lahden kaupunginteatterin viikon sisällä koetut ensi-iltaesittelyt oli sijoitettu iltapäivän alkuun, jolloin työssäkäyvät eivät voi nauttia tästä uudenlaisesta tutustumistuokiosta teatteriesitykseen. Jatkossa voisi miettiä esittelypäivää (lauantai) tai kellonaikaa (alkuilta) näin virkistävän teatterinautinnon laajentamiseksi kaikkia kansalaisryhmiä kattavaksi. http://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/produktio/86/Kun%20tytt%C3%B6%20on%20hyv%C3%A4