Lahden kaupungintalon puistossa tapahtui tänään suurta historiaa: Eliel Saarisen komean kaupungintalon rinnalle kohosi vähintään yhtä tyylikkäitä luomuksia tusinan verran ja kiihkeällä, parin tunnin luomisvoimalla.

Kello 12-14:  Tänään laskiaistiistaina Lahden kaupungin arvokkaimmassa puistossa oli lasten vuoro. Lähikoulujen ja päiväkotien väki oli rientänyt puistoon muotoiluvuoden ja laskiaisen kunniaksi puhtaanvalkeaan luomisiloon. Mielikuvituksellisen komeat luomukset saivat taiteilijoidensa ja arkkitehtiensa loihtimina puiston elämään koko pohjolan valkealla tenholla: linnat, jättikakut, eläinhahmot ja tunnelirakennelmat täyttivät komeina lumiveistoksina pian koko Elien Saarisen hienon kaupungintalon edustan.

Vilpittömyydessä, innostuksessa, työnilon riemunkiljahduksissa tapahtuma aivan kaupungintalon juurella antoi esimerkkiä  sen valtuustosalin työskentelylle, samoin materiaalin puhtaudessa, teosten palovarmuudessa ja ympäristöystävällisyydessä kaupungin teknisen- ja ympäristötoimialan hankinnoille.

Kello 14:  Kuvaa jo kovin urautuneesta, asioiden tärkeysjärjestystä arvottavasta kaupunkimme päätöskulttuurista vahvisti kaupunginjohtaja, joka lähestyi lumiveistosten ihanuutta kävellen, kännykkä korvalla, ohi vielä työskentelevien pikkutaiteilijoiden ja kiirehti ylös kaupungintalon portaita niitä  tärkeämpiä asioita pohtimaan.