Alewksis%20Kivi-patsas.jpg

Aleksis Kiveä seutumme kesäteattereissa Seitsemän veljeksen (Orimattila) ja Nummisuutareiden (Nastola) muodossa esitettyinä olemme viimeksi saaneet nauttia kesän 2022 täydeltä.

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2022/08/orimattilan-vauhdikas-seitseman-veljesta        https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2022/07/arviopisaroita-nummisuutareista

Reunanen.jpg

Samuli Reunanen

Tänä syksynä kuitenkin Lahden kaupunginteatterissa tulee Nummisuutarit jälleen koettavaksemme. Sen suomalainen huippuohjaaja Samuli Reunanen on asialla oman ohjaajapolkunsa merkkipisteessä. Parikymmentä vuotta sitten hän tuoreena ohjaajana ohjasi tämän Kiven komedian ensi kertaa ja nyt tulee ohjaajatyössä merkkipaalu ohjaajan saadessa nuoruudenaikaisen teosohjauksensa uuteen, ajan ja iän rikastamaan käsittelyyn.

 

Nummisuutarin%20Esko%20a.jpg

Esko - Tuomas Korkia-Aho

Nummisuutarien nuori Esko on saanut kasvaa mieheksi isän ja äidin vahvassa varjelussa. Nyt olisi aika astua pesästä, nousta omille siiville ja kohdata maailma koko komeudessaan. Kihlat on jo sovittu ja hääjuhla odottaa.

 

Esko%20ja%20Kreeta.jpg

Nuoren miehen haaveuni muuttuu kuitenkin pian pyörteiseksi painajaiseksi, jonka käänteissä turhat luulot otetaan pois ja nuoren miehen mieli murtuu. Nummisuutarit on väkevää nuoruuden juhlaa sen kaikessa kauneudessa ja kauheudessa.

Ensi-ilta on torstaina 12.10.2023 Juhani-näyttämöllä.

 

Aleksis Kiven päivänä 10.10.2023    Suomen lippu.jpg