Lahden kansanopiston päätoiminen teatterikoulutus on voimissaan aamusta iltaan. Yleisönäytännöt ovat toistaiseksi olleet Valtioneuvoston säätämässä karanteenitauossa, mutta esitykset alkavat olla valmiita neljänkymmenen teatteriopiskelijan aherruksena.

Alla vilkaisu kevään ohjelmistoon, jossa I ja II vuoden opiskelijoiden produktiot ovat esillä. Lahen uutisia seuraa tiiviisti esitysmahdollisuuksien avautumista ja tiedottaa niistä. Odotamme jännittyneinä ja toiverikkaina tulevia kuukausia!

 

Kansanopisto%2021%20b.jpg

Kansanopisto%2021%20abcd.jpg

 
Kuvahaun tulos: eugene ionesco
Teatterikoulutus I:
TAPPOLEIKIT, Eugène Ionesco
ohj. Elina Kilkku
Ensi-ilta: 19.3.2021

"Tuo vitsaus kiertää maapalloa ja iskee onnellisimpaan maahan tai kaupunkiin sen historian kukoistavimmalla hetkellä, hetkellä, jolloin luultiin, ettei ollut mitään pelättävää."
Tappoleikit on kertomus kaupunkiin leviävästä tuntemattomasta viruksesta ja siitä, mitä ihmisille ja ihmisyydelle tapahtuu katastrofin keskellä. Näytelmän konteksti on historiallinen, mutta yhteys nykyaikaan on ilmeinen. Teos käsittelee myös sitä, miten eri yhteiskuntaluokat päätyvät samalle viivalle kuoleman edessä. Kuka ansaitsee pelastua vai ansaitseeko kukaan?
Absurdi teatteri tyylilajina on avannut paljon mahdollisuuksia teoksen tulkitsemiselle. Opiskelijamme ovat päässeet tutkimaan tragedian ja komedian rajapintoja sekä suhtautumista kuolemaan. Saako kuolemalle nauraa? Voiko ruumiiden keskeltä löytyä jotain kaunistakin?
 
 
Lis%C3%A4liite.jpg