Myllysaaren uusin.jpg

Lahden Uuden Kesäteatterin esitys Myllysaaren kaunis Justiina kesältä 2013

Leena Keizerin viimekesäiset tanssiesitykset ympäri Lahden kaupungin aluetta olivat selkeitä tanssin aluevaltauksia. Niissä tanssitaide haastoi improvisoivan musiikin äänet, veden loiskinnan, kaupungin infrastruktuuriset kylmät maisemat kohtaamaan meitä taiteen kaikkivoipaisessa mahdottomuudessakin.

Par'aikaa himoitaan rahaa yhdestä toimivimmasta luontokokemuksesta, jossa Vesijärven ympäröimä Myllysaari esitetään kaupattavaksi alkavaa tanssiohjelmaa vähätellen.

Takavuosien Myllysaaren teatterin ja Lahden Uuden Kesäteatterin esitykset vetivät Lahden Purjehdusseuran isännöimään, kauniiseen Myllysaareen hyvin yleisöä, syöttinä hyvä teatteriviihde. Viihde ja sen tekeminen oli innostunutta ja haastavaa myös esittäjilleen ja niiden organisaatioille – ja tietenkin yleisölle nautinnollista kulttuuriharvinaisuutta.

 

Myllysaaren%20huvila.jpg

Tero Poralin valmistama Maalta kaupunkiin -kesänäytelmä oli myös väliaikatarjoiluiltaan upeaa kesäidylliä.vuodelta 2016.

 

Aina kannattaa mennä kokemaan Suomen kesää, uuden tanssin viehätystä ja arvioimaan, olisiko tämä sitä, mitä tanssiteatterilta haluaisimme. Tai vertailemaan luonnonrauhaa - versus ihmisen synnyttämää taiteiden kaikkinaisia yhteistulkinnallisia ja rohkeita teoskokeiluja.

Jo tulevana perjantaina 10.6.22 kesäkuun tanssisarja käynnistyy!

 

Viime kesänä ensimmäistä kertaa toteutunut kesäkiertue vei kulttuuria Lahden lähiluontonäyttämöille ja törmäytti nykytanssia muiden taiteenlajien kanssa läpi kesän, kymmenen esityksen verran. Vesijärven lähes luonnontilaiset rantamaisemat, Läntisen hautausmaan takaiset syvämetsäiset lenkkipolkuiset mäkiset maastonsa ja Pyhättömän harjun lahtelais-ihanuuden tuodessa tanssiin alkusykkeellistä tulkintavoimaa sekä mielikuvitusta laajentavaa ilmaisutarkkaa, yllätyksellistä mielenkiintoa nykytanssiin.

Tänä kesänä Keizer esittää uusia tanssiinkutsuja paikallisille eri alojen taiteilijoille. Esityssarja koostuu vaihtuvilla luontonäyttämöillä toteutettavista kohtaamisista, joihin yleisöllä on vapaa pääsy. Esityspaikat ovat taiteilijoiden tai yleisön ehdottamia. (Esimerkiksi tämän kesän metsäkonsertti tanssin ja akustisen kitaran kohtaamisena on viime kesän yleisön toiveesta kimmonnut toteutus.)

 

Kews%C3%A4n%202022%20Keizeri%C3%A4.jpg

Kuva Tuija Laine

 

KESÄKUUN LIIKAHDUKSIA-esitykset

 

- pe 10.6. klo 18 MYLLYSAARI, viulisti Tina Tynys

(tapaamispaikka: parkkipaikka Myllysaareen vievän sillan alussa)

 

- to 16.6. klo 18 KIVERIÖN PURURATA, sanataiteilija Tuija Laine

(tapaamispaikka: Joutjärven kirkko, Ilmarisentie 1)

 

- ke 22.6. klo 18 SALPAUSSELÄN METSÄ, kitaristi Joni Rajamäki

(tapaamispaikka: Hämeenlinnantieltä kääntyvä ensilumenladun parkkipaikka, vanha ravirata & BMX-rata)

 

- ti 28.6. klo 18 RUORINIEMEN KÄRKI, runoilija Lealiisa Kivikari

(Ruoriniemenkadun päädyn parkkipaikka)

 

Tänä kesänä Liikahduksia-esityksiä nähdään kahdessa osassa, neljän esityksen verran nyt kesäkuussa ja lisää taas elokuussa. Luvat esityspaikkojen käyttöön on myöntänyt Lahden kaupunkiympäristön aluelupavastaava. Myllysaaren kiertueen avaavan esityksen mahdollistavat yhteistyössä Lahden Purjehdusseura sekä Bar & Restaurant Kommodori.

 

Kaikki tämän kesän esitykset ovat ensi-iltoja eli uusia kohtaamisia uusilla luontonäyttämöillä. Esityssarja toteutetaan tänäkin kesänä yhteisöllisesti: esityspaikalle retkeillään yhdessä tapaamispaikalta, taiteilijat kertovat työstään ja esityksen teemoista ja yleisöllä on mahdollisuus jäädä juttelemaan esityksestä ja sen herättämistä ajatuksista jälkeenpäin yhdessä taiteilijoiden ja muiden katsojien kanssa.

 

Lisätietoa esityksistä Instagramista @leena.keizer ja tarkemmat tiedot kaikista esitystapahtumista Facebookissa: Tanssitekoja - Leena Keizer.

Elokuun esityspaikkoja ja teemoja ehtii vielä toivoa ottamalla suoraan yhteyttä Leena Keizeriin.

 

Lisätietoja: Leena Keizer

050 3600782