Maailta%20kauppunkiin%201.jpg

 

Näyttelijät kertoivat, miten savonkielen löytäminen vaati tutkimista ja vankkaa harjoitusta aina kielentutkimuksen äänitteisiin saakka ja kun savonmurre viimein löytyi, riemu oli suurta.

 

Maalta kaupunkiin on Myllysaaren kesäteatterin uutuus, jonka railakas meno rävähtää ensi-iltaansa ensi perjantaina 8.7.2016.

Näytelmässä Satu Lemola, Jori Lahtinen, Anni-Maija Koskinen, Sami Ulmanen, Roosa Vilèn, Aino Paranko, Anssi Hyvönen ja Marika Huomolin loihtivat iloisen, musiikillisen invaasion savosta Lahteen työnhakuun vireään teollisuuskaupunkiin 1960-luvun henkeen. Ajankuvaan ja aikakauden musiikin sykkeeseen pohjautuvassa Tero Poralin kirjoittamassa, säveltämässä ja ohjaamassa musikaalisessa komediassa keskushenkilönä on peruskansalainen, nuori savonperukan Olavi, ja näytelmän muut nelisenkymmentä roolia toteutuvat seitsemän näyttelijän muuntautumistaidoin sekä puvustusviittein.

 

Maalat%20kauunkiin2.jpg

Lehdistölle eilen tarjoiltu pieni alkupala esityksestä antoi lupauksia viihdyttävästä kesäteatterista: naurua, tarttuvaa iloa, taitavasti laulettua musiikkia ja tanssia ja tietenkin monenlaista komediallista törmäilyä maalaisten saapuessa tänne 1960-luvun city-Lahteen saamme joko nostalgialla kerrata tai uutuutena ihastella. Musiikissa ei aitoja beatleseja tai tuttuja humppia ja iskelmiä kuulla, mutta valloittavaa 1960-luvun iskelmäkaihoa, humpparytmiäkin ja ajan vauhtia nuorekkaan hurmaavasti.

 

Hieno Vesijärvi-laivamatka Lahden matkustajasatamasta kohti viehättävää Myllysaarta esitykseen ja sen päätyttyä takaisin on jo suurenmoista kesäviihdettä, jollaista harvoin tarjoillaan teatterilipun hintaan kuuluvana.

 

Me katsojat odotamme innolla savonkielen vääntymistä lahenkieleksi ja tietenkin ennakkoluulotonta uutta showta kesäletkeällä jännityksellä.

 

Esityksen lisätietoja:

http://myllysaarenkesateatteri.omasivu.fi/