Lahden%20teatteritalo.jpg

Lahden kaupunginhallitus näyttää, miten taiteestakin voidaan tehdä politiikkaa. Se tarkoittaa, että kaupunkimme kellokkaita ja kuntalaisten veroeuroja saataisi yhä lisää päätösnuijintaan kaupungin perustamiin yhtiöihin, joita ennestäänkin on jo lähes kahdeksankymmentä.

 

Nyt on jälleen ollut vuorossa Lahden kaupunginteatteri. Miksi asioita, mitkä kaupungissa toimivat mallikkaasti, pitää keinotekoisesti muuttaa ja samalla byrokratiaa viroin ja pomoin kasvattaa?

Tällä kertaa saatiin tuo lisänuijanheilutusajatus loppumaan, kun Lahden kaupunginhallitus 2.12.19 äänestystuloksella 6-5 hautasi teatterimme yhtiöittämisen - toistaiseksi.

 

Hylkäyksen kannalla olivat SDP:n Sirkku Hildén, Pekka Komu, Alettin Basboga ja Jetta Laakso sekä Rami Lehto (ps.) ja Sonja Falk (kd.) Heille riittää kokousbyrokratiaa kokouspalkoissa ja -palkkioissa lompakoiden täydeltä.

 

 

Kokoomuksen Juha Rostedt, Toni Putula ja Merja Vahter sekä Aleksi Mäntylä (vihr.) ja Jenna Koskelo (kesk.) kannattivat yhtiöittämisesitystä ja sen viemistä valtuuston päätettäväksi. Kokouspalkkioista ahneimmaksi ilmoittautui Rostedt jo nykyistä kaupunginhallitusta keväällä muodostettaessa.

 

Pari poliittista kummallisuutta paljastuu kuitenkin tässä kaupunginhallituksen teatteri-päätöksessä.

 

Jenna%20Koskelo.jpg

 

Keskustan perheenäiti Jenna Koskelo on nyt todistettavasti siirtynyt täysin oikealle, kokoomusyrittäjien, kokoomustoimitusjohtajien karsinaan. Mutta kuten valtuuston vuosiin sympaattisin, älykkäin, nyt jo edesmennyt Martti Heino sanoi - keskusta pettää aina. Sehän on näinä päivinä jälleen todettu käytännon sääntönä myös valtakunnanpolitiikassa.

 

 

 

Aleksi%20M%C3%A4ntyl%C3%A4.jpg

 

Vielä omituisempi on lahtelainen virallinen vihreysrintama. Vihreä liitto on hyvin menestynyt Lahden valtuustopaikkavaaleissa (7 valtuutettua), mutta jättänyt onnettomuudekseen kaupunginhallitukseen siellä jo ennenkin pyörineen miesedustajansa Aleksi Mäntylän, joka käyttää vihreälle liikkeelle ennenkuulumatonta täysin oikeistokonservatiivista omapohdintaa taiteesta. Mäntylä joutui jo kerran peräytymään oikeistokannastaan valtuustopäätöksessä - äänestettäessä 2 miljoonan euron lahjoituksesta Iitin Kymiringin moottoripäristelijöille - ja yhtymään vihreitten valtuustoryhmän kielteiseen kantaan tällaiselle moottorisaasteelle ja Lahden kaupunkikonserniin kuulumattomille rahahaaskauksille. Uppiniskaiseksi byrokraatiksi parkkiintuneena hän jatkaa yhä outoa päätöslinjaansa - päätösten sisällöstä tai vihreydestä ei ole väliä.

 

Ihmetellä voi myös sitä, että kahtena itsenäisenä kaupungin taseyksikkönä toimivien Lahden kaupunginteatterin ja Sinfonia Lahden yhtiöpohdinta ei lainkaan noussut Sinfonia Lahden kohdalta esille edes nyt talousarviota puitaessa.

 

Lue myös:

https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2019/08/osakeyhtiohinku-valtaamassa-taiteenkin

 

Lis%C3%A4liite.jpg