Maailman yksi toteutumattomista pyrkimyksistä on edelleen tasa-arvo. Oikeus koulunkäyntiin on vielä kaukana - seitsemäntoistavuotiaan pakistanilaisen Matala Yosafzain palkitseminen Nobelin rauhanpalkinnolla kolkuttelee yhteiskuntiemme valtarakenteita. Tämä nuori nainen taisteli maansa ja maanosansa tyttöjen koulunkäyntioikeuden puolesta suurta naisten ja miesten tasa-arvoa vastustavaa talebanjärjestelmää vastaan. Ja taistelee edelleen.

Millerin%20talo2-normal.jpg

Niin sanotuissa sivistysmaissa ongelmat ovat toisella tasolla. Pienen sivistyneen Suomivaltion ja sen tosi pienen yhteisöyksikön Lahti-kaupungin ongelmat lasten oikeuksien toteutumisesta peittää alleen raha, jota nyt vuollaan myymällä yhteiskunnan onnistunutta ja toimivaa palvelurakennetta halpamyynnissä eniten tarjoaville hyväveli-gryndereille. Raha ja rahanahneus ovat ajaneet hallintokoneistomme ja yhteisödemokratian yli.

Lahden keskustassa kokee vielä kerran tunnissa iloista leikkiä ja naurua, kun alakoulun lapset kirmaavat viehättävällä Harjun koulun pihalla. Pihaan rajoittuvien kaupungin omistamien kiinteistöjen - Janhusen talon ja Millerin talon - rahoiksi pistämisessä on esteenä juuri tuo lahtelaislasten harvinainen ilo ja riemu, välituntipiha. Sen saaminen Janhusen ja Millerin talojen autopaikoiksi on kuulema ainoa mahdollisuus saada kiinteistöt myydyksi ja syy lakkauttaa hieno, toimiva, homeeton Harjun koulu.

Ilkka%20Viljanenomenav-normal.jpg

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Viljasen katse kertoo kaiken siitä, millä todennäköisyydellä me kaupunkilaiset voimme luottaa hänen ajamaansa keskustan kehittämiseen ja siihen olennaisesti liittyvään pienten lasten Harjun koulun säilymiseen keskustan ja sinne muuttavien uusien lapsiperheiden sekä kielivalintojen ainoalaatuisena kouluyksikkönä. (Kuva Harjun koulun Omenamielenosoituksesta 15.9.2014 Kaupungintalon puistossa)

Hyvävelijärjestelmä on lahtelaisten omasääntöinen, lasta ja lapsuuden ainutkertaisuutta väheksyvä toimintatapa. Kaupunkimme hallintokoneisto näyttää lapsiystävällisyytensä aidot kasvot todistaessaan lapset kaupunkimme halpamyymisestä saatavan rahatulon todelliseksi esteeksi.

http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2014/09/tilakeskuksen-keisarikunta-ja-kaavoittajamme-tuhoavat-lahden

 

Tänään lauantaina 11.10. on YK:n virallinen kansainvälinen tyttöjen päivä. Tyttöjen päivä kiinnittää maailmanlaajuista huomiota tyttöjen asemaan ja oikeuksiin, sillä tytöt kohtaavat edelleen kaikkialla maailmassa syrjintää ikänsä ja sukupuolensa vuoksi.Tyttöjen päivää juhlitaan useilla paikkakunnilla myös Suomessa.