Wanted.jpg

 

Näin vuoden alkaessa, ensimmäisen pikkupakkasen kirvoittaessa ja puhtaan lumikerroksen valkaistessa ajatuksemme on meillä jokaisella niin puhdistuneen valaistunut olo katsoa tulevaisuuteen.

 

Olen näissä Lahen uutisia -vuodatuksissa jo yksisitoista vuotta kertonut kotikuntani asioista. Yhä enemmän näen niiden kehittyneen tulevaisuuden kannalta arveluttaviksi, hallitsemattomiksi sekä loittonevan kauas kansalaisyhteiskunnan toiveista ja demokratiasta.

 

Hyvin muistamme, että lahtelaistulevaisuudesta osa on jo sadoilla miljoonilla veroeuroillamme pilattu ja tuhoon tuomittu onnettomasti suunnitelluin ja toteutetuin joukkoliikenneratkaisuin, turhin keskustaeheytyksin ja toriparkein, käsittämättömän typerin kaupungin kiinteän omaisuuden halpamyynnein, kaupunkilaisten nautintaoikeuksia polkevin Ranta-Kartano -projektein sekä hienojen metsäalueittemme luontokokonaisuuksien tuhoamiskaavoituksin samaan aikaan käytännön arjen epävarmuuden sekä työttömyyden ravistellessa kaupunkiamme ja sen asukkaita.

 

Kun perheiden arki, terveydenhoito, oppivelvollisuuskoulu ja nuorten koulutus, ovat ryöstäytyneet näinä aikoina jo täysin hahmottomiksi ja hallitsemattomiksi, on syytä pohtia kaiken tapahtuneen yhteistä nimittäjää: se on byrokratia, sen lumipalloefektinen hurja kasvuvauhti. Pienellä kaupungilla on suuren kaupungin byrokratia. Päälliköitä riittää päälliköille ja johtajia johtajille eikä kukaan ota kaupungissamme vastuuta. Byrokratiaan kuuluu vielä ylimielinen hallintomekanismi, joka saadaan päälliköiden valitsemilla alaisilla, asioihin vihkiytymättömillä hoitajilla, joita on helppo käskyttää.

 

Siksi etsintäkuulutan lukijani löytämään, nimeämään, kertomaan henkilön, jonka he uskovat, toivovat, ovat kokemuksesta todenneet tai joka on aina pysynyt sanojensa takana, tehtäväänsä paneutuva, rehellinen, asiallinen sekä aikaansaava asiantuntija ratkaisemaan ongelman ja pelastamaan kaupunkimme tulevaisuuden edes joiltakin osin. Monivuotisessa Lahti-tuntemuksessani minulla on vain yksi oma ehdotus, joka täyttää nuo kriteerit. Onko Sinulla yhtään tai useita nimettäväksi tällaiseksi luotettavaksi yhteisten asioittemme hoitajaksi?

 

Lahden%20kaupunginvaltuusto.jpg

Omaa ehdotustani en löytänyt tästä Lahden kaupunginvaltuuston päättäjiä esittävästä kuvasta.

 

 

Lähetä oma nimiehdotuksesi ja ajatuksesi nimelläsi tai nimimerkilläsi Lahen uutisia -sähköpostiin. Teen kuluvan tammikuun aikana heistä listan kaikkien nähtäväksi. Tuleeko listasta pitkä vai lyhyt - sinä ratkaiset.

 

 

Lis%C3%A4liite.jpg