1062197.jpg

Entiset turvalliset lähikoulut ovat kadonneet kauas kodeista jo ajat sitten Lahdessa.

 

Raha määrää sivistyksen ja kulttuurin laadun ja määrän

Saan vielä viikoittain opettajana, isoisänä ja läheisiltä sekä tuttavilta ihan tarkkaa tietoa siitä, millaisia ovat yhä lukuisammin lahtelaiset koululuokat, joihin oppilaita on tuupattu moninkertainen määrä opettajien vähäisyyteen verrattuna sekä näen ympäristössäni, miten lahtelainen virallinen sosiaalinen asuttaminen käytännössä eri asuinalueilla toteutetaan. Koulujen arjen sujumisen tila tänään kaupungissamme alkaa olla liian monelle oppilaalle, opettajalle ja perheelle sietämätöntä.

Esimerkiksi monta päivää koko luokka, jossa puolet oppilaista on S2-oppilaita (siis koulunkävijöitä, joiden äidinkieli on muu kuin suomi), istuu ja viettää aikaa koko päivän ilman opettajaa. Opettaja on kouluorganisaation epäonnistumissyystä jo useampaan kertaan, moni jatkuvasti, sairauslomalla työuupumisesta, ja koulunkäyntiavustajat hoitavat koulunpitoa ilman opettajaa päiväkausia. Näillä sijaisten palkkaamattomuus-säästöillä Lahden kaupungin päättäjät luulevat kaupungin kouluelämänkin tulevan kuntoon, sillä heidän käsityksensä koulusta on jo ajat sitten rajautunut pelkäksi kaupungin koulubudjetiksi ja sen jokavuotiseksi pienentämiseksi.

 

Verorahoilla voi ostaa rajattomasti julkisuutta

Koloo1.jpg

Lahti on kuulemma aikaansa edellä. Se ylvästelee maan ainoalla eurooppalaisella kaupallisella ympäristöpääkaupunkitittelillä. Tarkoituksellisesti kaupunkimme virallinen suuri operointihenkilöstö joutuu palkkansa edestä unohtamaan, että koko Lahden keskeinen hallintokoneisto haki suurin budjetein, lisähenkilöstöresurssein, konsultein, lukuisin tutustumismatkoin meidän veronmaksajien kustantaessa kymmenillä tuhansilla euroilla neljänä eri vuotena tuota titteliä. Mitään itse kaupunkimme ominaislaadusta, ihmisläheisyydestä, asuinpaikkakodikkuudesta, ainutlaatuisesta luontokokonaisuudesta noissa hakemuksissa ei maailmalle kerrottu. Julkisuuskuvana välitettiin asian vuoksi perustettua - kaukana kaupunkimme todellisuudesta olevaa - säätiötä, erityisesti sen julkkis-henkilökuvin koko tittelin falskius koristellen.

Kestävä Lahti -säätiö - Lahen uutisia - Vuodatus.net -

 

Pieni Suomi suuressa monikulttuurisessa maapallossa

Näin koulujen päättämispäivien jälkikartoituksin piirretään maahamme myös läntisen maailmanpiirin selkeät rajat, niiden sisäpuolelle pieni suomettunut Suomikin ja Lahti Suomen Heinolana tosi mitättömän pieneksi pisteeksi maailmankartalle sijoittaen. Entisenä kulttuurin tekijänä ja nykyisin sen viestijänä olen huolissani maassa vallitsevasta epäinhimillisyyden suuresta poliittisesta liikkeestä. Perussuomalaisten puolue on ajamassa tämän läntisen Suomemme koko maailmaa koskevaa päätöstä tehdä mahdollisimman vähän toisille, kehitysmaiden ihmisille hyvää ja parempaa tulevaisuutta, epäämällä valtiomme kehitysapurahat, joihin meidän veronmaksajien rahoja on tähän asti kovin pieni omantunnon vaatima osa sijoitettu.

 

Naapuriystävällisyyskulttuuria

Naapurimaan kylmä teurastajahallituksen päällikkö Putin on vielä julmempi - hän on muuttunut sieluttomaksi eläinlajiksi, joka on suunnannut kaiken pahan, toisten ihmisten silmittömän surmaamisen, maaperän ja infrastruktuurin hävittämisen koko hullun maailmansa ja kansallisen kulttuurinsa yksinvaltaisuuden laajentamisen perustaksi.

 

Tulevaisuuden todellisuus

Enempää Putin kuin Suomen saati Lahden päättäjätkään eivät ymmärrä, että yleinen, pitelemätön, vuosituhannen kansainvaellus on parhaillaan käynnissä: afrikkalaiset, eteläamerikkalaiset ja aasialaiset vyöryvät vähitellen tänne muka sivistyneeseen vanhaan maailmaan sen täyttäen.

Lopun kulttuureista ja sivistyksestä korvaa pian - jo muutamassa lähivuodessa - tekoäly. Viisaat tietävät ja me tyhmätkin silloin tiedämme, ettei tavallisen ihmisen ole enää silloin mahdollista omalähtöisesti ajatella, oppia, opiskella, tuntea, rakastua, päätellä tai kokea myönteisiä tai kielteisiä asioita omassa elämässään sen arjessa tai juhlassa - puhumattakaan enää minkäänlaisissa sivistyksellisissä, demokraattisissa tai kulttuurisissa, toisiamme vahvistavissa ja rikastavissa yhteisöissä.