th?id=OIP.malkhJ_TMXCwBxTiOum63gHaEK&pid

Ajattelin pysyä vielä pitkään hiljaa lahtelaisen kuntaelämän elämänfilosofina, kunnes ymmärsin tämän kevään eduskuntavaalien tuloksen. Tosin jo vaaleista muutaman päivän jälkeen näin Petteri Orpon kasvot valaisevan hymyn ja vertasin sitä vilpittömän, kokemattoman ihmistaimen onnenhymyksi. Sama hymy on jatkunut, miksi? Eikö Petteri Orpo todella tunne Suomen kansan kaikki kansanryhmät käsittävää demokraattista kokoonpanoa? Entä hyvinvointiyhteiskuntaa?

Paljon vastenmielisempi kuin Orpon naiivin viaton hymy, jolla Suomen hallitusta oli tehty ja siitä tiedotettu reilun kuukauden ajan, minulle on ollut jo ennen vaaleja perussuomalaisiksi ilmoittautuneen puolueen uuden puheenjohtajan Riikka Purran hymy, josta minulle välittyi eräänlainen ähäkutti äänestäjät! -ilme, ja ymmärsin tämän varsin kokemattoman poliitikon täysin yllättyneen vaalituloksesta, menestyksestään. Hymy tuntui kovin kylmän yllättyneeltä, falskilta todellisuudelle. Kun nämä kaksi - toinen sympaattinen lapsi, toinen ähäkuttinen piruileva nainen - alkoivat näkyä jatkuvasti medioissa hallitushommissa - toinen jatkuvasti lapsellisen innokkaasti hymyten, toinen falskin ähäkuttisen uppiniskaisesti paasaten omia käsityksiään Suomemme pelastamiseksi kapealla auktoriteettiasenteellaan - olin nuo hymyt ymmärrettyäni jo puulla päähän lyöty, täysin hymytön suomalainen. Media ympäri maailman oli hämmästellen kertonut, että Suomen uuden hallituksen valtiovarainministerillä oli ollut fasistinen ajattelumaailma 5-15 vuotta sitten.

 

Hymyttömyys paljastaa

Valtiovarainministerimme vähätteli noin vanhaa asiaa, väittäen sitä huumoriksi. Mediat lisäsivät liekkiä moiseen vähättelyyn. Perussuomalaisten puolue ja Suomen hallitus menetti täysin kasvonsa. Eniten säälitti Petteri Orpo, jonka valitsema koko hallitus on.

Riikka%20Purra%20ja%20Petteri%20Orpo.jpg

Kohta jo kaksi viikkoa edellisestä on kulunut ja sama peli jatkuu entistäkin laajempana niin Suomen kuin maailman medioiden ajankohtaisissa lähetyksissä. Jopa maamme ulkopolitiikkaa johtava presidenttimme Sauli Niinistö puuttui asiaan.

Miten puhdistaa korkein Suomen hallituskoneisto eli Valtioneuvosto ministereineen sellaiseksi, että me äänestäjät voisimme uskoa sen tuleviin, oikeudenmukaisiin päätöksiin.

Kolme keinoa on

1. Tyylikkäin ja puhdistavin keino on, että Riikka Purra pyytää välittömästi eron ministeriydestään ja perussuomalaiset valitsevat keskuudestaan uuden ministerin.

2. Pääministeri Petteri Orpo erottaa Purran ja nimittää tilalle uuden valtiovarainministerin hallituspuolueiden kansanedustajista.

3. Eduskunnan täysistunto kutsutaan koolle kesken kesäloman ja se äänestyksellään testaa hallituksen luottamuksen, koko hallitus eroaa ja presidentti nimittää tunnustelijan uuden hallituksen muodostamiseksi.

Valokuvat/YLEn