Lahden Messukeskuksessa 3.-5.2.2017 pidetään SDP:n 45. puoluekokous. Se kestää kolme päivää ja asialistalla on monia Suomen Sosialidemokraattisen puolueen henkilövalintoja: puheenjohtajavaaleja, puoluesihteerivaali sekä valintoja erilaisiin puolueen sisäisiin päättäjäelimiin.

Kaksi kokoukseen ja sen myöhempiin tuloksiin suomalaisessa politiikassa liittyvää kuvaa tekee  kokouksesta mielenkiintoisen puolueettomien kansalaistenkin seurata: puolueen kannatusarviot tänään ja puheenjohtajakandidaattien menestyminen puoluejohtajavalinnassa.

 

Kannatuspylv%C3%A4%C3%A4t.jpg

 

Mielipidemittauksissa SDP on tällä hetkellä Suomen suosituin  puolue.

 

 

SDP:n puheenjohtajakilpaan ilmoittautuneet

 

SDPn%20puheenjohtajakandidaatit.jpg

Tytti Tuppurainen               Antti Rinne                   Timo Harakka

 

SDP ja Lahti

Lahden kaupunginvaltuusto on tällä kertaa Nastolan siihen pakkoliityttyä Suomen suurin valtuusto, 102 valtuutetun suuruinen. Sen suurin valtuustopuolue on SDP, jolla on 30 kaupunginvaltuutettua. Piakkoin on kuntavaalit ja koko Lahden valtuusto menee uusiksi sekä pienenee normaaliksi 59 jäsenen suuruiseksi. Lopullinen eri puolueiden kuntavaalien lahtelaisehdokasluettelo selviää kuluvan kuun lopussa.

 

LAhen vaakuna.jpg

Lahden asioissa SDP on kuitenkin melkoisessa paitsiossa kaupunkimme päätöksissä ja virkamiesedustuksessa. Äänestyksissä SDP häviää aina oikeistopuolueille selvästi eikä sen ääni kuulu muualla kuin valtuustopuheissa. Päätökset ovat nykyisin täysin lahtelaisen oikeiston sanelemia. Erityisesti lahtelainen maineikas koululaitos on taantunut ja lahtelaissaavutukset peruskoulusta on tässä päätöstehtailussa täysin mitätöity. Aikanaan keskustan ja demareiden yhteisluomus peruskoulu on ajautunut Lahden kaupungissa virkamiesten ja päättäjien ymmärtämättömyyden takia oppilaiden kykyjä ja tarpeita täysin ymmärtämättömäksi koulujärjestelmäksi, maan byrokraattisimmaksi, hallinnoltaan viisiportaiseksi. Erityistä tukea tarvitsevat lapset ollaan jättämässä yksilöllisen opetuksen alasajolla heitteille ensimmäisenä koko Suomessa.

 

Valtakunnallisella tasolla lahtelaiset sosialidemokraatit on myös melkoisen pieni tekijä. Lahdella on vain kaksi kansanedustajaa SDP:stä. Se tarkoittaa, että 1% Suomen kansanedustajista on Lahdesta demareita, molemmat miehiä.

 

Mika%20Kari.jpg  Ville%20Skinnari.jpg

MIka Kari                                        Ville Skinnari

Nyt Lahteen kokoontuvan SDP:n puoluekokouksen virallisten puoluekokousedustajien kokonaismäärä on 500. Heistä 9 on oikeutettu edustamaan Lahtea. Prosentteina se tarkoittaa, että SDP:n puolueasioista päättävistä Suomen demareista alle 2% on Lahdesta.

 

Alla lahtelaiset SDP:n puoluekokousedustajat  2017:

A. Varsinaiset puoluekokousedustajat

Demarit%C3%A4.jpg


B. Varaedustajat: 1.Eija Sintonen  2.Eila Lampio  3.Roosa Rinne 4.Anneli Viinikka  5.Pekka Komu 6.Raimo Hoikkala  7 Kari Lempinen  8.Harri Rummukainen 9.Jetta Laakso

Puoluekokouksen aikataulu avautuu alla olevasta linkistä:

http://sdp.fi/wp-content/uploads/2016/08/PK-aikataulu.pdf

 

Kyn%C3%A4%20alas.jpg

Lahdella on kuitenkin yksi ässä puoluekokouksen hihassa. Puheenjohtajakisassa yksi kolmesta osanottajasta on kansanedustaja Timo Harakka. Hänen kampanjapäällikkönsä Maria Rytkönen edustaa Lahtea puoluekokouksessa.

Toinen on kukkopoika kynittävänä puoluesihteeriä valittaessa, sillä yhdeksi ehdokkaaksi on ilmoittautunut lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Hänen kyvyistään ainakin lahtelaisilla vanhemmilla on jo Vanhempainliiton toiminnanjohtaja-ajalta muutama vuosi sitten kielteiset käsitykset kyvystä hoitaa yhteisiä asioita maan jokapuolelle tasapuolisesti.

Päällimmäiseksi Lahden kaupungille kokouksesta jää, että se on maan mielenkiinnon kohteena koko viikonlopun ajan ja pystyy hoitamaan harvinaisen kokouksen järjestelyt kunniakkaasti.